Телефони на Xiaomi с MIUI показват реклами дори в системните настройки

Телефони на Xiaomi с MIUI показват реклами дори в системните настройки

Xiaomi е известна със своите достъпни телефони, но ниската стойност на устройствата има своята цена.  Потребители започнаха да се оплакват в Reddit, че вече все повече виждат реклами на различни места в интерфейса MIUI и неговите приложения, включително в менюто със системни настройки и музикалния плеър. Тази практика не засяга моделите с Android One. В отговор на запитване от The Verge Xiaomi отговаря, че рекламата е важна част от интернет услугите на компанията и основен елемент от нейната бизнес стратегия.

Xiaomi посочва, че предлага опции на потребителите да изключат тези реклами, а заедно с това постоянно променя подхода си към рекламата и настройва къде да се показват реклами. От отговора се разбира, че философията на компанията е рекламите да не пречат, а потребителите винаги да имат опция да получават по-малко предложения. Вече е ясно, че бизнес моделът на компанията не разчита на печалбата от продажба на хардуер, а използва евтините устройства да разшири потребителската база на своите интернет услуги или други продукти.

Показването на реклами обаче може да отчужди потребителите и да ги насочи към други марки, които не разчитат на такива методи за генериране на печалба. В същото време потребители посочват, че са изключили опцията за препоръки, но въпреки това рекламите не спират. В интерес на истината през годините реклами се появиха и в телефони на други производители, но в повечето случаи те се дължаха на приложения на други компании, които се разпространяваха с устройствата. Amazon също продава на по-ниска цена смартфони, които показват реклами, но предлага на потребителите опция да платят, за да изключат съобщенията.

Източник: The Verge

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция

  • Е, има плюс да е без руут - не може да го отключиш и руутнеш и махнеш програмата за проследяване без паролата за Mi account-a.
    tzincbg
  • То без руут, все едно си с ябълка, круша или друг плод :)
    Kyky86
  • Adaway ти е за рекламите в браузъра и другите приложения. Ако нямаш root може да се замени от block this. За тези в системата е достатъчно да се порови в системата.
    tzincbg
  • Това трябва да е рутнат телефон за да работи adaway. Много хора не искат да правят Root, защото си губят гаранцията. Аз лично никога не съм държал на гаранцията и всичките ми нови телефони са били с root достъп.
    R420
  • Напълно е възможно на глобалния РОМ с настройки ЕС да са спрени рекламите, заради личните данни. И като избереш друг регион, за да ползваш темите и mi message да се появяват ако не направиш съответните настройки. Само предполагам, защото аз ползвам олекотен MIUI РОМ, базиран на China developer, a не глобалния, махнал съм още някои приложения, махнал съм тия опции за реклами и имам adaway и няма как да видя каквито и да е реклами.
    tzincbg
  • Няма такова нещо...
    scenic
  • Би трябвало всички. MIUI е едно и също. Но по-горе съм написал как се маха. Двадесетина клика е.
    tzincbg
  • -
    npet
  • Логиката е такава, че щом е евтино.. гледаш на страни като ти го набиват. (woo)
    AngryTele
  • [Quote]Едните направо ви режат главата още на тезгяха, другите ви смучат малко по малко.[/Quote] При едните нямаш избор и си даваш единия бъбрек, при другите си слагаш къстъм РОМ и си свиркаш... (whistle)
    PoceH_BS
  • Ей малко реклами, които вдигат леко маржина и лесно се махат били сирене в капан, ахаха, логика 0.
    tzincbg
  • Безплатното сиренце знаете къде е... по един или друг начин ще ви измъкнат кинтите. Едните направо ви режат главата още на тезгяха, другите ви смучат малко по малко. Следващия модел може и да е безплатен, ама с изчакване на 15 сек. видео реклама преди да може да наберете някой :D:D:D
    AngryTele
  • Ясно и тази опция е скрита за Европа както темите и техният магазин за приложения. В настройките излиза само ако смениш региона.
    shikata6
  • Компанията е вече публична и резултатите и се обявяват официално всяко тримесечие. За последното такова имат много приятна печалба от над милиард долара само от хардуерното подразделение, отделно и интернет бизнеса продължава да увеличава генерираните печалби. А още не са влезли официално на много пазари! Това показва, че си имат нормална надценка на телефоните. Просто надценката на другите е достигнала абсурдни нива!
    Мilen
  • [Quote]Голям трън е тази марка в очите на другите производители. Ще използват всичко за да ги спрат помнете ми думата. Страхотен хардуер на ниски цени, добра подръжка, стабилни телефони ( ползвам вече трети). Това е ужас за големите в бранша! [/Quote] Точно в десетката колега! Така е. С навлизането им официално на все повече пазари в Западна Европа очаквам ударите под кръста да продължат!
    Мilen
  • То mi message не е отделно приложение, а услуга, вградена в приложението за съобщения, с дълго натискане на меню бутона. Активира се с смс и се ползва. Като региона не трябва да Е ЕС в езиковите настройки, а напр. Филипини. Има го в глобалния РОМ. След успешна активация на телефоните, между които се праща, съобщенията между вас минават през Интернет и са на син, а не на зелен фон и не взимат от кредита, не трупат сметка.
    tzincbg
  • И още нещо реклама никога не съм имал на това място.
    shikata6
  • Колега мойте уважения но в глобалната версия няма такова приложение. И не е вярно че нямат печалба просто е нормална надценката. Както се вижда от печалбата им се справят повече от добре. Просто другите са прекалили според мен в надценката. Но ще ги подгонят, това е сигурно.
    shikata6
  • [Quote]В privacy има копченце от където централно може да ги спреш всичките!![/Quote] Това копченце не ги спира! То си пише за какво е.
    mobi96
  • Няма такова нещо. Това са пълни глупости, и за това може да се оплаче само някой, който незнае от къде да си ги спре. В privacy има копченце от където централно може да ги спреш всичките!! А освен това и във всяко приложение също!!
    djdizar