Новите смартфони на LeEco нямат жакове за слушалки

Новите смартфони на LeEco нямат жакове за слушалки

От известно време се носят слухове, че Apple възнамерява да премахне стандартния жак за слушалки от следващата версия на iPhone и докато чакаме да разберем дали това ще се окаже истина, китайската компания LeEco изпревари американците в това противоречиво начинание като представи три нови смартфона, които могат да извеждат звук само чрез техния USB Type-C интерфейс. Новите Le 2, Le 2 Pro и Le Max 2 засега ще могат да се ползват само със слушалките JBL Reflect Aware C или с двата модела на LeEco от типа in ear и over ear, които са съвместими и със собствената технология за трансфер на звук с високо качество Continual Digital Lossless Audio.

Смартфоните имат метални корпуси с дизайн, който напомня на HTC и с разположени върху задната страна сензори за отпечатъци. Le 2 и Le 2 Pro осигуряват 5,5” дисплеи с резолюция 1080p, батерии с капацитет 3000 mAh и десетядрен чипсет MediaTek (Helio X20 и X25). И двата имат 8МР предни камери, но при основната нещата са различни – Le 2 е с 16МР камера, а Le 2 Pro залага на 21МР сензор от Sony. Устройствата са снабдени с 32GB вградена памет, а оперативната е 3GB в Le 2 и 4GB в Le 2 Pro.

Моделът Le Max 2 е по-интересен тъй като има 5,7” QHD дисплей, чипсет Qualcomm Snapdragon 820, усъвършенстван ултразвуков сензор за отпечатъци, 64GB вградена памет и цели 6GB RAM. Батерията също е с малко по-голям капацитет – 3100 mAh с поддръжка на Quick Charge 3.0. Камерите са същите като тези в Le 2 Pro, но основната вече е снабдена с оптична стабилизация. Предварителните поръчки на телефоните в Китай започват още днес на цени 1099 юана (149 евро) за Le 2, 1499 юана (203 евро) за Le 2 Pro, 2099 юана (285 евро) за базовата версия на Le Max 2 (4GB RAM / 32GB) и 2499 юана (340 евро) за версията с 6GB RAM и 64GB памет.

Източник: Engadget

 • Въпросът е, че и те са с батерия. Не знам скъпите слушалки колко часа дават, моите за $15 свирят около 4-5 часа. За тапи говоря. Големите които покриват ушите имат доволно батерия...
  Вито
 • Блутут слушалки...
  KOBRETI
 • Само евтините модели нямаха. От друга страна, нито самсунг, мото или lg не предлагаха подобна опция - или зареждаш или слушаш музика. SE както винаги бяха напред. @Вито: безжично съм се уредил още от 2009 - тогава си взех hbh-ds200 - първоначално към p990, а после и с se idou си работеше перфектно. Явно навлизането на мобилните dac-ове ще се ускори и ще стават все по - популярни.
  vladovn
 • Постепенно навлизаме в ерата на безжичните слушалки. Аз лично от година ползвам такива и съм доволен.
  Вито
 • Обаче не всички модели имаха двупортово зарядно в комплекта, а които имаха си беше неудобно включването на два конектора в един а ако слушаш на слушалки и ти падне батерията трябва да изключиш слушалките от телефона, да включиш зарядното и след това пак слушалките, което не е болка за умиране, но с 3,5 Жак тази гимнастика се елиминира.
  Gosheto08
 • Стария ми Samsung z400 също нямаше жак за слушалки :)
  polarr31
 • [Quote]Gosheto08: Е, то и 99% от моделите на Sony Ericsson нямаха 3,5 Жак за музика и ползваха един конектор за зареждане и слушалки, което си беше много неудобно ако трябва едновременно да зареждаш батерията и да включиш слушалки.[/Quote] За най-старите може би, но по-"новите" от 2006-та насам имаха такива зарядни:
  centur
 • SE си имаха двупортово зарядно за целта, при тях проблем не имало.
  vladovn
 • Принципно е така,но аз поне никога до сега не съм вибдал да слуша музика и да си зарежда телефона. Казах го това за Моторола,защото доста хора могат да го изтъкнат ,като новост. За Sony-Ericsson нямам наблюдения,не споря :)
  shotokanarai
 • Е, то и 99% от моделите на Sony Ericsson нямаха 3,5 Жак за музика и ползваха един конектор за зареждане и слушалки, което си беше много неудобно ако трябва едновременно да зареждаш батерията и да включиш слушалки.
  Gosheto08
 • Безобразие...нали ай шит щяха да го измислят....:D:D:D(flower)
  nikaburg
 • Е,как цените са обявени и за трите телефона!LeEco le max2 ще струва $325/?285 за версията с 3 Gb/32 Gb и $385/?340 за 6 Gb/64 Gb.Le 2 Pro- $230/?205.Le 2- $170/?150....
  stoks
 • Как зареждаш и слушаш музика едновременно?
  th3bigb0