Новите смартфони на LeEco нямат жакове за слушалки

От известно време се носят слухове, че Apple възнамерява да премахне стандартния жак за слушалки от следващата версия на iPhone и докато чакаме да разберем дали това ще се окаже истина, китайската компания LeEco изпревари американците в това противоречиво начинание като представи три нови смартфона, които могат да извеждат звук само чрез техния USB Type-C интерфейс. Новите Le 2, Le 2 Pro и Le Max 2 засега ще могат да се ползват само със слушалките JBL Reflect Aware C или с двата модела на LeEco от типа in ear и over ear, които са съвместими и със собствената технология за трансфер на звук с високо качество Continual Digital Lossless Audio.

Смартфоните имат метални корпуси с дизайн, който напомня на HTC и с разположени върху задната страна сензори за отпечатъци. Le 2 и Le 2 Pro осигуряват 5,5” дисплеи с резолюция 1080p, батерии с капацитет 3000 mAh и десетядрен чипсет MediaTek (Helio X20 и X25). И двата имат 8МР предни камери, но при основната нещата са различни – Le 2 е с 16МР камера, а Le 2 Pro залага на 21МР сензор от Sony. Устройствата са снабдени с 32GB вградена памет, а оперативната е 3GB в Le 2 и 4GB в Le 2 Pro.

Моделът Le Max 2 е по-интересен тъй като има 5,7” QHD дисплей, чипсет Qualcomm Snapdragon 820, усъвършенстван ултразвуков сензор за отпечатъци, 64GB вградена памет и цели 6GB RAM. Батерията също е с малко по-голям капацитет – 3100 mAh с поддръжка на Quick Charge 3.0. Камерите са същите като тези в Le 2 Pro, но основната вече е снабдена с оптична стабилизация. Предварителните поръчки на телефоните в Китай започват още днес на цени 1099 юана (149 евро) за Le 2, 1499 юана (203 евро) за Le 2 Pro, 2099 юана (285 евро) за базовата версия на Le Max 2 (4GB RAM / 32GB) и 2499 юана (340 евро) за версията с 6GB RAM и 64GB памет.

Източник: Engadget

 • Въпросът е, че и те са с батерия. Не знам скъпите слушалки колко часа дават, моите за $15 свирят около 4-5 часа. За тапи говоря. Големите които покриват ушите имат доволно батерия...
  Вито
 • Блутут слушалки...
  KOBRETI
 • Само евтините модели нямаха. От друга страна, нито самсунг, мото или lg не предлагаха подобна опция - или зареждаш или слушаш музика. SE както винаги бяха напред. @Вито: безжично съм се уредил още от 2009 - тогава си взех hbh-ds200 - първоначално към p990, а после и с se idou си работеше перфектно. Явно навлизането на мобилните dac-ове ще се ускори и ще стават все по - популярни.
  vladovn
 • Постепенно навлизаме в ерата на безжичните слушалки. Аз лично от година ползвам такива и съм доволен.
  Вито
 • Обаче не всички модели имаха двупортово зарядно в комплекта, а които имаха си беше неудобно включването на два конектора в един а ако слушаш на слушалки и ти падне батерията трябва да изключиш слушалките от телефона, да включиш зарядното и след това пак слушалките, което не е болка за умиране, но с 3,5 Жак тази гимнастика се елиминира.
  Gosheto08
 • Стария ми Samsung z400 също нямаше жак за слушалки :)
  polarr31
 • [Quote]Gosheto08: Е, то и 99% от моделите на Sony Ericsson нямаха 3,5 Жак за музика и ползваха един конектор за зареждане и слушалки, което си беше много неудобно ако трябва едновременно да зареждаш батерията и да включиш слушалки.[/Quote] За най-старите може би, но по-"новите" от 2006-та насам имаха такива зарядни:
  centur
 • SE си имаха двупортово зарядно за целта, при тях проблем не имало.
  vladovn
 • Принципно е така,но аз поне никога до сега не съм вибдал да слуша музика и да си зарежда телефона. Казах го това за Моторола,защото доста хора могат да го изтъкнат ,като новост. За Sony-Ericsson нямам наблюдения,не споря :)
  shotokanarai
 • Е, то и 99% от моделите на Sony Ericsson нямаха 3,5 Жак за музика и ползваха един конектор за зареждане и слушалки, което си беше много неудобно ако трябва едновременно да зареждаш батерията и да включиш слушалки.
  Gosheto08
 • Безобразие...нали ай шит щяха да го измислят....:D:D:D(flower)
  nikaburg
 • Е,как цените са обявени и за трите телефона!LeEco le max2 ще струва $325/?285 за версията с 3 Gb/32 Gb и $385/?340 за 6 Gb/64 Gb.Le 2 Pro- $230/?205.Le 2- $170/?150....
  stoks
 • Как зареждаш и слушаш музика едновременно?
  th3bigb0