Новите суандбар системи на Samsung включват редица подобрения

Новите суандбар системи на Samsung включват редица подобрения

Заедно с новите си телевизори за 2021 Samsung анонсира и няколко саундбар системи. Всички те предлагат подобрено качество на звука и допълнителни функционалности, а някои от тях включително и поддръжка за AirPlay 2, Alexa и автоматично калибриране.

Флагманската система HW-Q950A е с технология Dolby Atmos и предлага 11.1.4-канален звук. Това се постига със 7.1.2-канален суандбар и отделен 4.0.2-канален безжичен говорител. Samsung представи още 2.0.2-канален безжичен комплект за избрани саундбар системи от серия Q.

Някои от новите системи ще разполагат с функционалност за калибриране на звука според околната обстановка, Q-Calibration. Тя ще работи при свързване с умен телевизор от серия Q, като засича акустиката на помещението чрез микрофона в телевизора. По този начин би трябвало да се постигнат по-добра яснота на звука и съраунд ефекти.

Част от звуковите системи включват и Space EQ решение за настройка на ниските тонове, също с помощта на микрофон, който в случая е в събуфера. Сред останалите добавки са системата AirPlay 2, Alexa, Active Voice Amplifier, Bass Boost и Q-Symphony. Последната от тях позволява на системата да работи в унисон с говорителите на телевизора. Тя е съвместима с умни телевизори от серия Q.

Източник: SamMobile