Новите таблети iPad Pro предлагат Face ID и USB-C

Вече научихме много детайли за новите таблети iPad Pro, но официалната им премиера беше днес и тя ни донесе официалната информация за устройствата. Таблетите предлагат нов дизайн със сериозно намалени рамки около дисплея, а освен това са снабдени със системата за лицево разпознаване Face ID, която заменя познатия сензор за пръстови отпечатъци и работи в хоризонтална и вертикална ориентация. Освен от централен хардуерен бутон новите модели са лишени и от жак за слушалки. Съществена промяна има и при интерфейса за зареждане и връзка с компютър – вместо Lightning той е USB-C и позволява зареждането на други устройства (например iPhone) и извеждането на видео към монитори с резолюция до 5K.

Таблетите се предлагат в два размера според диагонала на екрана – 11” и 12.9”. Панелът е наречен Liquid Retina и осигурява резолюция съответно 2388х1668 и 2732х2048 пиксела, а сред другите му особености откриваме технологиите ProMotion и True Tone за оптимизиране на цветната температура според околните условия. Дисплеите се ползват и за управление чрез системата за жестова навигация, която видяхме първо в iPhone X. Устройствата разчитат на чипсет A12X Bionic с осемядрен процесор и седемядрен графичен ускорител, който осигурява значителен ръст в производителността. Таблетите ще са налични с до 1ТВ вградена памет, а сред другите особености откриваме 4 говорителя, 12МР камера, 18-ватово зарядно и батерия за до 10 часа на работа.

С двата таблета беше представена и нова версия на стилуса Apple Pencil. Той има променен дизайн и вече може да се зарежда безжично, когато е прикрепен магнитно към едната страна на iPad Pro. Добавена е и поддръжка за жестове (двукратно потупване на писалката с пръст), които позволяват извършването на различни действия или стартирането на приложения. Обновена е и допълнителната клавиатура, която вече се казва Smart Keyboard Folio. Аксесоарът позволява разполагане на таблета под два различни ъгъла. Таблетите ще се продават на цена от 799 и 999 долара в Щатите, а в Европа цените стартират съответно от 879 и 1099 евро. Продажбите стартират на 7 ноември, когато двата таблета ще са налични в над 40 страни и територии, включително и България.

Източник: Apple

 • Абсолютно! Истински ъпгрейд спрямо Pro-то от 2017г.
  SPITFIRE26
 • @beagle, Не смятам, че тези които сме си взели iphone xs max сме луди, но това е друга тема на разговор. Питането ми към теб е друго. Как при положените, че новите таблети са с цени обявени за Европа от 879 и 1099 евро, можеш да си вземеш примерно таблет за 1099 евро и по-евтин телефон примерно като твоя мейт 20 и да не ти излезе много по-скъпо от iphone xs max? То само цената на таблета е почти като на iphone xs max?! Сега, ако си говорим за нокия с фенерче да добавим към таблета това е друга тема. ;)
  gog88
 • Страхотни устройства!
  ilchev_n
 • Някой като мен. Аз си ползвам айпада про за игри и мултимедия, нищо че имам геймърски лаптоп. А и новите айпади определено разцепват с тия нови bionic a12x чипове. По-мощни са от новите айфони и си струват доста повече. За парите, които е xs max, мога към моя нов мейт 20 да си взема от новите айпади. Така хем си имам нов андроид телефон, хем си имам ново top-of-the-line ios устройство, което мога да нося навсякъде с мен. Даже бих казал, че човек трябва да е луд да си вземе iphone xs/xs max вместо по-евтин телефон и един такъв айпад, ако иска да има ново епъл устройство, защото за същите пари, даже по-малко, получаваш много много повече.
  beagle
 • iPad Pro, както и Microsoft Surface Pro, са си специфични продукти. Мощен хардуер под формата на таблет. Има си търсене за тях ;)
  npet