Samsung обяви 48-мегапикселов ISOCELL сензор

Samsung обявиха два нови сензора от серията ISOCELL Plus за смартфони. Те са с имена Bright GM1 и Bright GD1 и разполагат с пиксели с големина 0.8 μm. Bright GM1 е с резолюция 48 мегапиксела, докато Bright GD1 предлага 32 мегапиксела. И двата сензора са с малък физически размер и са особено подходящи за телефонни конфигурации с двойни и тройни камери.

Препоръчани оферти

Аксесоари за:

Технологията ISOCELL позволява по-добро представяне на сензора при използването на малки пиксели, а използваната система Tetracell, която комбинира четири пиксела в един, подобрява снимките при ниска осветеност. Това на практика означава, че GM1 и GD1 могат да осигуряват Tetracell снимки с резолюция съответно 12 и 8 мегапиксела и ефективен размер на пикселите 1.6 μm.

И двата сензора използват базирана на жироскоп дигитална стабилизация на изображението, а GD1 поддържа и HDR в реално време при запис на видео. И двата сензора ще бъдат пуснати в масово производство още през настоящото тримесечие и не изключено да ги видим под някаква форма в юбилейния флагман на Samsung в началото на следващата година.

Източник: Samsung