Новите таблети iPad Pro ще имат USB-C интерфейс

На 30 октомври очакваме Apple да обнови две от другите си основни продуктови линии - Mac и iPad, след като през септември анонсира новите модели iPhone. От Bloomberg идва нова информация какво ще видим вторник  и как Apple възнамерява да насочи представените тогава устройства към създателите на съдържание. Според информацията обновените таблети iPad Pro ще предложат LCD дисплеи, които имат минимални странични рамки и заемат почти цялата предна част на устройствата. За първи път от 2012 година Apple ще промени интерфейса за връзка на своите продукти с iOS и тази година таблетите ще са снабдени с USB-C порт за зареждане и трансфер на данни.

Така Lightning порта ще остане само в серията iPhone, което подсказва, че догодина може да изчезне и от нея. Таблетите ще включват системата Face ID за лицево разпознаване, която ще работи в портретна и хоризонтална ориентация, а освен това ще бъдат лишени от хардуерeн бутон със сензор за отпечатъци. Устройствата ще имат корпус с нов дизайн, който ще напомня на iPhone 5, 5S и SE, ще предложат по-бърз процесор (версия на A12 Bionic) и за първи път ще включват допълнителен графичен чип дело на Apple. Очакваме и нова версия на Apple Pencil.

Apple предвижда нови продукти и в серията Mac. Сред тях ще видим евтин лаптоп, който ще замени MacBook Air и ще предложи 13" дисплей с по-висока резолюция и намалени рамки. Компанията подготвя и ъпдейт на Mac mini, който ще донесе нов процесор и функции за професионална употреба. Сред другите очаквани устройства на Apple са нови версии на iMac, iMac Pro и 12” MacBook с по-бързи процесори и част от тях може да бъдат представени на събитието на 30 октомври.

Източник: Bloomberg