Новият часовник на Withings е предназначен за спорт

Френската компания Withings пусна първия нов продукт с името си, след като по-рано през годината нейният създател я купи обратно от Nokia. Новият Steel HR Sport представлява хибриден часовник с класическа форма с диаметър 40 mm с възможност за отчитане на физическата активност и, както подсказва името му, има сензор за пулс и е насочен към занимаващите се със спорт (поддържат се над 30 активности).

Джаджата споделя много от характеристиките на Steel HR като батерия за 25 дни на работа, сензор за пулс и показване на нотификации от смартфона, но се е сдобила и с GPS, който след свързване на часовника със смартфона регистрира данни като изминато разстояние, надморска височина и скорост на движение, които се визуализират в приложението Health Mate.

В тренировъчен режим батерията стига за 5 дни, а ако се активира режим за пестене на енергия, могат да се добавят още 20 дни автономност, като в този случай се показва само времето и се отчита физическата активност. Steel HR Sport може и да определи фитнес нивото на потребителя на базата на VO2 Max, а в допълнение на това следи и за качеството на съня с опция за събуждане с вибрация в най-подходящия момент.

Устройството има и разширена функционалност за показване на нотификации върху малкия OLED дисплей и вече поддържа такива от над 100 приложения, но тази опция ще стане налична и за Steel HR. Steel HR Sport ще се продава с черен или бял циферблат в комбинация със сива силиконова каишка от 18 септември на цена 200 евро през сайтовете на Withings, Amazon и избрани търговци.

Източник: Withings