A1 стартира гейминг лига с награден фонд над 50 000 лева

В рамките на провелото се през уикенда събитие Aniventure Comic Con A1 обяви, че поставя началото на собствена гейминг лига, с която цели да развива електронните спортове в България. A1 Gaming League обещава регулярни онлайн турнири през уикендите, офлайн турнири през цялата година и голям финал по време на Aniventure Comic Con 2019. За първата година лигата има награден фонд от над 50 000 лева и ще е разделена на две части по модел на футболните първенства.

Срещите ще се провеждат онлайн на специална платформа на A1.bg, където всички участници ще могат да се регистрират, състезават, следят представянето си и да научават всичко най-интересно около лигата. Всеки полусезон ще излъчва свой шампион, който ще се определя по време на офлайн състезание. Накрая най-добрите играчи и отбори ще се борят за шампионската титла на големите финали.

Игрите в A1 Gaming League са добре познати на геймърите -  League of Legends (отборно), CS:GO (отборно), FIFA 19 (индивидуално), Hearthstone (индивидуално), Clash Royale (индивидуално). Впоследствие ще бъдат добавени и други популярни игри като Fortnite. Предварителните записвания вече започнаха на a1.bg/gaming, а първите турнири стартират през октомври.

  • Не че нещо, но по официални статистика за април 2018 LoL (~70 милиона) е на първо място по популярност и уникални месечни потребители а Dota 2 е на 11 (~476000 уникални потребители). Не виждам кое е смешката - правят турнир по най-популярната игра. Референция: https://newzoo.com/wp-content/uploads/2018/05/Newzoo_Top_Core_PC_Games_April.png https://steamcharts.com/app/570 https://www.unrankedsmurfs.com/blog/players-2017
    radko89