Новият дизайн на Facebook.com вече достига до всички

Новият дизайн на Facebook.com вече достига до всички

Точно преди година Facebook обяви мащабен редизайн на Facebook.com и след месеци на тестове компанията вече е готова да го предложи на всичките си потребители. Това ще стане през следващите няколко седмици, така че новият външен вид няма да се появи изведнъж за всички ползватели на социалната мрежа.

Компанията посочва, че новият интерфейс позволява по-бързото откриване на търсеното с нова и оптимизирана навигация. В допълнение основната страница и преходите между отделните секции вече се зареждат по-бързо, което е подобно на поведението на мобилното преживяване. Сред новите опции в сайта е добавената тъмна тема, която намалява натоварването на очите при ползване на тъмно.

Заедно с това видеото вече се показва по нов начин, който подобрява потопяване в действието - особено при комбиниране с тъмната тема. Компанията обещава и по-лесно създаване на събития, страници, групи и реклами. При стартиране на нови групи има дори опция за преглед на дизайна в реално време, включително и показване как ще изглежда в мобилни устройства.

Източник: Facebook

 • Преди половин година реших да изтрия приложението на Фейсбук от телефона и таблета си и това беше най-доброто решение, което съм взимал наскоро.Вече не се взирам в телефона си постоянно, а вече като страничен наблюдател забелязвам какво промиване на мозъци се случва именно чрез фейсбук, особено сега в тази ситуация с корона вируса.Виждам как хората се паникьосват от фалшивите новини, които ги заливат постоянно от всякакви страници там. Все още не съм изтрил профила си, защото той така или иначе не може да бъде напълно изтрит, но от миналата есен не съм влизал, а вече не се и сещам! Колкото по-бързо се отървете от тази социална мрежа толкова по-добре за вас!На мен ми отне 10 години да го разбера :( #deletefacebook
  nikitrz
 • Аз искам да го използвам , но не ми го е пуснало все още. Няма ли някакъв вариант да го активирам? Би трябвало да можеш да го активираш. От менюто горе в дясно (обърнат надолу триъгълник) избираш Switch to New Facebook.[attachment=0]new.png[/attachment]
  tsim
 • Изрязвал съм само лентите отгоре и отдолу, защото нямат отношение към самия дизайн. Формата не е 21:9, а стандартния 16:9. Просто резолюцията на монитора ми е 2560x1440 и фейсбук изглежда така. Има по една нива разстояние между отделните панели. На 2160p сигурно ще е още по-нелепо. Дано да го променят и да съберат панелите в средата, както при стария дизайн. Така няма значение от резолюцията и формата на монитора.
  Cv3T0m1R
 • Аз искам да го използвам , но не ми го е пуснало все още. Няма ли някакъв вариант да го активирам?
  3apko
 • Аз искам да го използвам , но не ми го е пуснало все още. Няма ли някакъв вариант да го активирам?
  3apko
 • И на мен така ми изглежда, извинявай ама при такъв формат 21:9 много сайтове ще изглеждат нелепо.
  Мен май ме ползват за тестер на дарк мода за Инстаграма на Андроид, излезе ми избор на тъмна тема само на един от телефоните нямам 10-ка.
  AVKansazov
 • -
  npet
 • Месец... аз съм от половин година на него.Да свикна защото рано или късно ще го наложат за всички.
  Cv3T0m1R доста постно ти излиза, при мен не е така.
  [attachment=0]IMG_20200509_104103973.jpg
  Май си изрязал скрийншота...
  AVKansazov
 • И аз го ползвам от над 1 месец. Нещо като бета тестер. Не ми допада, но какво да правиш.
  wer_aac
 • Ползвам го от месец. Изключително нелепо изглежда на монитори с висока резолюция: https://ibb.co/0Byncfn
  Cv3T0m1R