Започват продажбите на Nokia 1.3 в България

Представеният в средата на март бюджетен смартфон Nokia 1.3 вече може да се закупи и в България. Компанията обяви, че устройството е налично в търговската мрежа на препоръчителна цена от 179 лв. в три цвята - синьозелен, пясъчен и черен.

Препоръчани оферти

Устройството използва HD+ дисплей с диагонал 5.7", съотношение на страните 19:9 и капковиден прорез за 5MP селфи камера. Основните му характеристики включват още чипсет Qualcomm QM215, 1GB RAM, 16GB разширяема памет и батерия с капацитет 3000 mAh.

Основната камера е с резолюция 8MP и се възползва от новото приложение Camera Go, което въвежда технологии с изкуствен интелект. По този начин е възможно заснемане на снимки в портретен режим с боке ефекти и се прилагат подобрения при снимане в условията на оскъдна околна светлина.

В софтуерно отношение е използвана Android 10 (Go edition) с планиран ъпдейт до Android 11 (Go edition). Конструкцията на модела е пластмасова с 3D нано текстуриран гръб, като са налични отделен бутон за стартиране на Google Assistant, Micro USB порт и жак за слушалки.