Някои поправки на iPhone 12 няма да изискват замяна на цялото устройство

Някои поправки на iPhone 12 няма да изискват замяна на цялото устройство

От MacRumors идва интересна информация за промяна в сервизните практики на Apple. Изданието е получило достъп до вътрешна бележка, която е била разпратена до оторизираните сервизи на компанията. В нея има указания, че ще бъде въведена политика за ремонтиране на някои повреди на iPhone 12 mini и iPhone 12 без да се заменя цялото устройство.

Промяната влиза в сила на 23 февруари и ще се прилага за споменатите устройства, които не могат да се включат, имат проблеми с платките, Face ID или корпуса като например спукано задно стъкло. Сервизите ще имат достъп до резервна задната част на телефоните и всички компоненти с изключение на дисплей и основна камера.

Така например при спукано задно стъкло в сервиза ще може да се смени цялата задна част и всички компоненти, които се фиксират към дисплея и основната камера. По тази причина тези части трябва да са здрави, за да може устройството да се класира за такъв ремонт. Новата политика важи за всички страни и региони, в които се предлагат iPhone 12 mini и iPhone 12 и засега не изглежда да се отнася за iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max.

Източник: MacRumors

Вземи Apple iPhone 12, 256GB от Citytel на промо цена. Безплатна доставка до София, възможност за изплащане.