Някои Samsung Galaxy Note 8 и Galaxy S8+ имат проблем с батерията

Оказа се, че проблемите с батериите на Samsung не се ограничават само до злополучния Galaxy Note7, който в крайна сметка миналата есен бе изтеглен от пазара. Потребители във форумите на корейската компания се оплакаха, че също са се сблъскали с сериозен проблем с батерията на Galaxy Note8 и Galaxy S8+. В случая за щастие не става дума за запалване, но крайният ефект е не по-малко неприятен.

Оказа се, че при някои бройки на двата смартфона ако зарядът на батерията падне до 0%, устройството просто отказва да стартира процес на зареждане и на практика не може да се включи повече. От Samsung посъветваха всички собственици на двата засегнати модела, които имат този проблем, да се свържат с оторизиран сервиз за гаранционна подмяна. За момента не е ясно какви количества Galaxy Note8 и Galaxy S8+ са засегнати от този неприятен дефект.

Източник: Android Authority, PiunikaWeb

 • Със здраве да си ползваш телефона и да нямаш подобни проблеми с батерията. Много ме изненада след като писа, че си го заредил три пъти за четири дена.
  gog88
 • и при моя Note 8 , който имам от 4 дни не съм имал такъв проблем! Дай боже и да нямам де. Един път го оставих да падне батерията докато се изключи, тоест до 0% ! И два пъти го оставях до 1% ! За сега всичко е точно и няма ядове! Пожелавам на всички с такъв телефон да му се радват като мен за дълъг период от време (whistle)
  Peet76
 • [Quote]Който има малко акъл в главата, ще напише софтуера така, че при 5% реални всъщност да пише 0 и да се изключва и да не става така...[/Quote](yes)
  Вито
 • При моят NOTE4 няма такъв проблем , Просто сменям батерията!
  rumenotvidin
 • Всяка батерия има вграден контролер които не позволява батерията да се презарежда или да саморазрежда прекомерно. Когато се зарежда смартфона контролера сприра заряда по веротно да му е капана батерията или контролера а не телефона.
  krivia
 • Който има малко акъл в главата, ще напише софтуера така, че при 5% реални всъщност да пише 0 и да се изключва и да не става така...
  tzincbg
 • Аз не виждам в тази новина никакъв проблем. Който има малко акъл в главата, няма да позволи батерията да падне на 0%.
  Spikul
 • [Quote]Spikul: Ей, аман от хейтъри! Всяка литиево-йонна батерия е така. Моята дърта пръчка Lumia 950 се самоизключва на 5%.[/Quote] То не е проблема, че се самоизключва, а това, че повече не можеш да го включиш да се зарежда, което не е нормално.
  centur
 • Хейтърите ги търси към една особено коментирана новина от вчера.
  Maui
 • Ей, аман от хейтъри! Всяка литиево-йонна батерия е така. Моята дърта пръчка Lumia 950 се самоизключва на 5%.
  Spikul
 • Това е абсолютно нормално за този тип батерий, лаптопи, телефони, таблети....ако оставиш батерията на 0% и после спреш устройството, от самото стоене има разреждане и ако батерията падне под необходимия волтаж не тръгва докато не се възбуди на специален уред
  sabre
 • Nobody gives a shit пичага...важното е, че твоите любимци отново се осраха!!!
  Maui