Няма да има официален ъпдейт до Android 2.3 за HTC Desire

Няма да има официален ъпдейт до Android 2.3 за HTC Desire
Въпреки, че от месеци HTC твърди, че ще осигури ъпдейт до Android 2.3 Gingerbread за един от най-популярните си модели - смартфона Desire, такъв може изобщо да няма. Информация за това идва от страницата във Facebook на българското подразделение на HTC. В съобщението се посочва, че екипа на компанията е работил усилено, за да осигури Gingerbread за модела, но заради ограниченото количество памет не може да предложи едновременно Android 2.3 и интерфейса HTC Sense и заради това няма да има ъпдейт.

Положението с паметта наистина е такова, макар че специалистите работещи по неофициални версии на Android за Desire доказаха, че е възможно да бъде използвана допълнителна памет чрез създаването на EXT дял върху SD картата. Това обаче не е официално решение, което се подкрепя от Google, а и освен това не е подходящо за обикновения потребител, тъй като включва известна техническа работа. Все пак за ентусиастите остава работата на хората от форумите на XDA Developers, които отдавна осигуряват различни ROM файлове за Desire с Gingerbread.


"Нашите екипи от инженери работиха усилено през последните няколко месеца, за да намерят начин да предоставят ъпдейта на операционната система Android - Gingerbread, на потребителите на HTC Desire. Целта ни е това да стане без да се прави компромис с HTC Sense изживяването на нашите телефони, с което потребителите ни са свикнали. За жалост, трябваше да приемем факта, че липсата на достатъчно памет не ни позволява да предоставим едновременно Gingerbread и да запазим HTC изживяването на HTC Desire. Искрено съжаляваме за разочарованието, което тази новина ще донесе за някои от вас."

http://www.facebook.com/notes/htc-bulgaria/htc-desire-gingerbread-update/222844357740457

http://www.facebook.com/notes/htc-uk/desire-and-gingerbread-update/225607660802056

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция

  • хахах нали Техните специалисти са влезли в сайта на XDA и са видяли че е възможно (woo)
    mchalakov
  • След тая ПР криза, която последва след вчерашния анонс, бързат да оправят пораженията. Да не говорим как всички с рутнати телефони и къстъм ромове се изсмяха на твърденията им.
    chilko
  • Това звучи много странно.... технически не е възможно да пуснем тази ОС на това устройство, но все пак ще го сторим.... ебаси!
    Crazy Heart
  • HTC BULGARIA във Фейсбук : "Въпреки, че вчера обявихме, че няма да има ъпдейт до Gingerbread за HTC Desire, такъв ще бъде предоставен."
    Мартин Иванов
  • 1. е и това не пречи да получава ъпдейти 2. както казах не пречи на HTC да поддържат старите си телефони.Още повече че това беше най-успешния им модел за 2010. 3.В момента имам: Desire с custom rom Android 2.3.3 + HTC Sense 2.1(версията от Desire S) + добавки от Sense 3.0 Определено има разлика от 2.2 - по-бърз е.Мисля че това е голям плюс.Има разлика между Desire и Desire HD.Програмите не съм се сблъсквал с проблеми около поддръжката им на 2.3. Не мисля че новия Sense е тежък.Версията от Desire S си върви перфектно на моя Desire както и някой елементи от 3.0(например lockscreen,messages,notification bar) Не разбирам как хората от XDA могат да го направят,а HTC не могат :D
    mchalakov
  • Проблема не е в Android 2.3! То ще си работи нормално. Проблемите идват от Sense. Версията за Wildfire S е орязана доста от към графични ефекти и някой функции (нормално за телефон в този клас) Докато Desire никога не е бил нисък (че даже и среден) клас и от HTC не могат да си позволят да сложат окълцан Sense на него! Ще има купища недоволни потребители питащи защо чистачката вече не е толкова красива! (предполагам ме разбрахте какво имам предвид)
    OrionBG
  • Направо ми разказахте играта с тая новина (angry)
    4a4i
  • Това е цитат: [Quote]HTC Desire runs on a 1GHz processor, has 576MB RAM and 512MB ROM. HTC claims the memory is not enough. Well, HTC, the Wildfire S has a 600MHz CPU, 512MB RAM and 512MB ROM and it CAN RUN Gingerbread. Even though, the Desire has a higher resolution screen, it's still not enough to convince us HTC has done everything in its power.[/Quote]
    Devo
  • Такааа 1. HTC Desire е модел 2010г. (февруари) 2. Вече има три поколения апарати след него! (говоря за апарати на HTC) 3. Незнам дали сте забелязали но само флагманите на компаниите ( или най новите серии) минават на 2.3. А и замислете се малко... Каква толкова е причината да се ъпдейтва Desire до 2.3? Какво ще му даде в повече от това което има в момента? Да съгласен съм, че това за малкото памет е пълна глупост (576мб малко?????) но това са решили от HTC и това е. Аз харесвам тяхните продукти и ги ползвам от години! ж момента съм с Desire HD и съм доволен много от него въпреки, че според мен 2.3 е прехвален мит. Даже има някои програмки, които не се разбират много много с 2.3. Ако питате мен от HTC са се опитали да подкарат новата жерсия на Sense върху телефончето но тя наистина е тежка и стария Snapdragon се мъчи в повече!
    OrionBG
  • То едни ъпдейти там бетер симбианските - да ти умре коня от заушка :P
    Nistel
  • [Quote]Nistel: Конкурентната платформа осигурява между 2 и 3 години официална поддръжка.[/Quote] Sony Ericsscon K800 излиза през 2006-та и го поддържат до 2008-ма, т.е. излиза, че и той е конкурентна платформа, нали :D
    centur
  • Първо ще ти кажа че си доста ограничен.Изрично пише че компанията се опитва да направи всичко възможно за ъпдейт но просто телефона има недостатъчна памет.Следва въпросът... имал ли си сензация че да казваш че е бъгнала ? 101% съм сигурен че отговора е "не" ... следователно не прави подобни жалки изказвания...
    nic3one
  • Отново тема против, а не за :( Радвай се на телефона, който харесваш ,но остави отрицанията :) И след като наистина си болен мозък си купи телефона, на който си фанатик :) Има го вече на много места и за фанатизма не трябва цената да е спирачка :) А не да чакаш да спадне с 200-300 лева :)
    Боби13
  • Да ви се чуди човек защо не ползвате CyanogenMod. Когато бях с DHD бях адски доволен, особено сравнявайки със сток ROM-а.
    deezel
  • И аз съм много разочарован.
    Мартин Иванов
  • На малко повече от година е,но това няма съществено значение.HTC разочароват тотално.(no)
    west ham
  • както и symbian
    chilko
  • Просто на HTC им порасна работата, но с това си действие ме отказват тотално от тях като фирма повече никога тел от тази компания тотално разочарование
    tcvetko
  • Не знам ама ето поредното доказателство за краткия жизнен цикъл на Андроидите. Телефон на няма и една година и вече е спрян от поддръжка. Конкурентната платформа осигурява между 2 и 3 години официална поддръжка.
    Nistel
  • Иване виждаш ли защо всичките е*ават,защото се заяждаш със всички и се излагаш като кифладжия!Незнам на колко години си но по акъл си на не повече от 13!!!
    t1ri