Няма да видим 120Hz дисплеи в серията iPhone 12

Ако трябва да се доверим на авторитетния анализатор Минг-Чи Куо, то в серията iPhone 12 няма да има модели, които ще предложат дисплеи с опресняване при 120Hz. Според него това се прави заради повишената консумация на енергия, но добавката би трябвало да се появи в телефоните от догодина, които се очаква да ползват енергоспестяващи LTPO дисплеи.

Анализаторът разкрива още, че 5.4” iPhone 12 ще има по-тясно изрязване на дисплея, за да може да показва по-добре информация като час и сила на сигнала в двата горни ъгъла. Според него останалите модели в серията ще осигурят изрязване със същите размери като в iPhone 11.

Куо потвърждава, че цялата серия iPhone 12 ще поддържа 5G мрежи, а от всеки модел ще са налични по две версии според поддържаните честоти – със sub-6GHz и със sub-6GHz/mmWave. Очаква се първо да започнат доставките на версиите с поддръжка на sub-6GHz.

Анализаторът очаква днешното събитие на Apple да е посветено на новите модели Apple Watch и iPad Air. Според него часовникът ще има дизайн като на актуалната серия, а основната новост е опцията за отчитане на нивото на кислород в кръвта. От iPad Air очакваме сензор за отпечатъци в бутона за включване върху едната страна, което ще позволи намаляване на рамките около дисплея подобно на iPad Pro.

Източник: MacRumors