Няма да видим AirPods 3 на 23 март, а чак в края на годината

Няма да видим AirPods 3 на 23 март, а чак в края на годината

Apple ще започне производството на третото поколение на хитовите си слушалки AirPods през третото тримесечие на тази година. Информацията идва от популярния анализатор на Apple Минг-Чи Куо, цитиран от MacRumors. Ако това се окаже вярно, то най-вероятно новият модел AirPods ще е на пазара по-късно през годината и ще е част от коледните предложения на Apple.

Новите телефони на Nokia са за всеки джоб и издържат повече

Новите телефони на Nokia са за всеки джоб и издържат повече

По-рано Куо твърдеше, че слушалките ще бъдат на пазара в първата половина на годината. Други слухове пък даваха дата за новия модел още в рамките на този месец. Очакванията са, че Apple ще има събитие на 23 март, като уважаваният лийкър Канг включва и AirPods 3 сред продуктите, които са “готови”. Куо също така очаква, че доставките на AirPods ще отбележат спад от около 25% на годишна база за първите три тримесечия на годината, за да стигнат до 55 млн. бройки.

За последното тримесечие търсенето може да остане същото като миналата година, но само ако новият модел се представи по-добре от очакваното. Като цяло очакванията са доставките за 2021 да спаднат до 78 млн., спрямо 90 млн. броя през 2020 г. Причината за спада е увеличаващата се конкуренция на пазара. Apple вече има солидна конкуренция от множество по-евтини модели, а хардуерното и софтуерно превъзходство на AirPods се стопява от напредъка на останалите компании.