Очакваме нов първенец при бързото зареждане от Xiaomi

Очакваме нов първенец при бързото зареждане от Xiaomi

Един от технологичните аспекти на смартфоните, в който има засилена конкуренция, е технологията за бързо зареждане. В момента титлата за устройство с най-бързо зареждане се държи от Oppo Reno Ace, чиято батерия с капацитет 4000 mAh може да се зареди изцяло за 30 минути. Това е възможно благодарение на технология за зареждане при мощност от впечатляващите 65W.

Постижението обаче може да бъде подобрено от бъдещ 5G модел Redmi с продуктов код M2001J1E/C, който е преминал процеса по сертификация на 3C. Ако можем да вярваме на публикуваната там информация, той ще е съвместим със зарядно, доставящо 66W, което е маргинално по-висок резултат от този на Oppo.

 

Очаква се следващия месец Xiaomi да пусне новата серия Redmi K30, която ще включва модели с 5G възможности, но на този етап не е ясно дали сертифицираният телефон е част от нея. Припомняме, че през март китайците обявиха, че тестват технология за зареждане при 100W, а след това Vivo анонсира, че разработва решение с мощност 120W. При евентуалното реализиране на тази система зареждането на батерия с капацитет 4000 mAh от 0 до 100% ще става за 13 минути.

Източник: Playfuldroid

Оферти на деня