vivo обещава бързо зареждане при 120W

vivo обещава бързо зареждане при 120W

Надпреварата сред производителите на смартфони за достигане на все по-високи скорости на зареждане на батерията става все по-ожесточена. Миналата година OnePlus достигна 30W, след това Huawei поведе с 40W, а флагманът Oppo Find X е първият, който може да се зарежда при 50W чрез технологията SuperVOOC Flash Charge. Преди време Xiaomi загатна, че работи върху система, която достига до 100W, но тя все още не е реалност.

Сега vivo вдига значително залога, като обяви плановете си за новата технология Super FlashCharge, която може да достигне до мощност от 120W. По информация на компанията чрез нея може да бъде постигнат 50% заряд на батерия с капацитет 4000 mAh в рамките на 5 минути, а за 13 минути тя достига до 100%. Очаква се китайците да демонстрират новата си разработка по време на мобилния конгрес в Шанхай. Интересно е да видим как компанията ще се справи с основния проблем при бързото зареждане – генерирането на голямо количество топлина.

Източници: Weibo (1), (2)

Оферти на деня

 • То реализация може да има, ама военните са с предимство...
  Вито
 • Samsung казаха нещо за батерия с графен преди две години ..... и до там, никаква реализация до момента.
  https://www.digital.bg/nova-tehnologiq-na-samsung-shte-zarezhda-smartfonite-pet-pati-po-barzo-article646403.html
  ronnie
 • това иска да каже колегата... че няма такива
  xdrm
 • Най-странно ми е, че никой не говори за нови типове батерии, а само за ново зареждане. И не знам как това може да не е лошо за една литивео йонна батерия.

  Но така или иначе е впечатляващо.
  И какви са новите типове батерии?
  Диян
 • Най-странно ми е, че никой не говори за нови типове батерии, а само за ново зареждане. И не знам как това може да не е лошо за една литивео йонна батерия. Но така или иначе е впечатляващо.
  board