OnePlus 3 и 3T няма да получават големи ъпдейти след Аndroid O

OnePlus 3 и 3T няма да получават големи ъпдейти след Аndroid O

Софтуерната поддръжка продължава да бъде болезнена тема за потребителите на Android и това едва ли ще се промени скоро въпреки усилията, които полага Google. Поредният пример за преждевременно прекратена поддръжка идва от китайската компания OnePlus и е свързана с два от най-успешните й модели – OnePlus 3 и 3T.  От нова информация в нейния форум става ясно, че последното голямо обновяване, което ще получат устройствата ще бъде Android O и след това ще бъдат осигурявани ъпдейти само за сигурността. Заедно с това ще бъде прекратена и програмата Open Beta за телефоните като тя ще продължи да е налична само за OnePlus 5.

Тук е мястото да припомним, че OnePlus 3 и 3T се появиха през миналата година и към момента са на възраст съответно 14 и 9 месеца. И двата телефона дебютираха с Аndroid 6.0 и след това получиха ъпдейт до Nougat, а обновяване до Android O означава, че телефоните ще имат достъп до две основни версии на платформата, което се счита за приемливо в екосистемата на Google. Наскоро OnePlus се отметна от обещанието, че ще обнови OnePlus 2 до Android 7.0, така че по отношение на 3 и 3T компанията поне не дава напразни надежди на потребителите. Разбира се, всеки желаещ да експериментира винаги може да премине ръчно към алтернативните софтуерни издания на LineageOS и AOSPA.

Източник: OnePlus

Препоръчани оферти


Втора употреба с гаранция

  • [Quote]Като скорошен купувач на OP3T мога да кажа, че съм ле-е-еко разочарован.[/Quote] И какво толкова, пачове за сигурността ще се получават - това ще е поддръжката.
    KuKeR
  • Като скорошен купувач на OP3T мога да кажа, че съм ле-е-еко разочарован.
    Wishmak3r
  • То е ясно, че повече от 2 големи версии няма да получат, както и повечето (да не кажа всички) производители на други марки с Android. Затова миналата година избрах отсрещният бряг :D
    centur