HTC Ocean Life ще се появи на пазара като U11 Life

HTC Ocean Life ще се появи на пазара като U11 Life

В началото на миналия месец ви съобщихме, че HTC подготвя ново устройство в серията смартфони U, а сега разполагаме и с повече информация около него. Смартфонът е с кодово име Ocean Life, а според източник на Android Authority по-късно през годината ще се появи на пазара като HTC U11 Life. От изданието разпространяват и снимка, която ни показва преден панел с дизайн, подобен на този при HTC U11 и HTC 10. Потвърждава се предишната информация за наличието на 5,2” екран с Full HD резолюция и две 16MP камери.

Подобно на U11 устройството ще включва технологията Edge Sense за управление чрез натиск на страничната рамка и ще се продава в комплект със слушалки USonic, които осигуряват функция за потискане на околния шум, а това подсказва, че няма да има стандартен жак за слушалки. Сред допълнителните подробности, за които разбираме сега, са наличието на IP67 сертификация за прахо- и водоустойчивост и ползването на чипсет Qualcomm Snapdragon 630 вместо Snapdragon 660, за който се заговори преди.

Засега не е ясно с колко RAM памет ще разполага телефона, но вградената памет за съхранение на файлове ще е 32GB с възможност за увеличаване. Очакванията са в Щатите HTC U11 Life да бъде разпространяван от T-Mobile и през сайта на компанията. Припомняме, че според досегашните слухове функцията Edge Sense ще бъде добавена и към новите модели в серията Pixel, които се очакват тази есен. Предполага се, че по-малкото устройство ще е дело на HTC, а по-голямото ще се прави от LG.

Източник: Android Authority