OnePlus 5 започна да получава ъпдейт до Android 8.0

OnePlus 5 започна да получава ъпдейт до Android 8.0

Притежателите на OnePlus 3 и 3T вече се радват на новите функции в Android 8.0, но собствениците на OnePlus 5 трябваше да почакат малко повече. По-рано този месец OnePlus стартира програма за тестване на Android 8.0 за устройството и обеща да пусне финалната версия в началото на следващата година, но явно разработката е приключила по-бързо и компанията вече е готова да поднесе неочакван празничен подарък на потребителите.

Разпространението на OxygenOS 5.0 за OnePlus 5, която е базирана на Android Oreo, вече започна в Канада, Германия, Финландия и Хонконг и ще са необходими няколко дни преди софтуерът да достигне до всички устройства в останалите части на света. Компанията осигури и връзка към OTA пакета, така че всеки желаещ може да го изтегли и инсталира в телефона си чрез TWRP. Android 8.0 Oreo носи поддръжка за познати функции като picture-in-picture, автоматично попълване на пароли и друга информация в уеб форми, смарт селекция на текст, канали за нотификации.

Заедно с това OnePlus е включила оптимизации на различни аспекти от системата, нов дизайн на приложението за камерата с подобряване на качеството на снимките и допълнителен режим за разкрасяване, Parallel Apps за ползване на две копия на едно приложение, нов дизайн на бързите настройки и на информацията върху дисплея при вдигане на телефона, оптимизации на Wi-Fi и на функцията за пестене на енергия, нов адаптивен модел за калибриране на дисплея и поправките на сигурността на Android за декември. Устройството ще получи и функцията за отключване чрез лицево разпознаване, която е част от OnePlus 5T.

Източник: OnePlus