OnePlus 5T получи възможност за управление чрез жестове като в iPhone X

OnePlus 5T получи възможност за управление чрез жестове като в iPhone X

В една от последните тестови версии на Android Oreo за OnePlus 5T присъства функция, която през последните месеци свързваме главно с iPhone X. Става дума за възможността за управление на интерфейса чрез жестове, която може да се окаже особено полезна за новата вълна от смартфони с големи дисплеи. Тя решава проблема с протягането за достигането на бутоните в долната част на телефона, което може да се окаже особено предизвикателно.

Видеото на Droid Life показва как системата работи на практика, но като цяло всичко изглежда много интуитивно – плъзване на пръст нагоре в средата на долния край на екрана зарежда основния екран, а плъзване нагоре в лявата или дясната част служи за връщане назад. Отварянето на менюто с използвани приложения става чрез плъзване нагоре в средата на екрана и задържане.

Всичко това звучи като начин за улесняване на навигацията в телефоните с 18:9 дисплеи вместо всеки производител да търси собствено решение. Huawei например въведе в Mate 10 функцията floating dock, която поставя върху екрана подвижен бутон, върху който могат да се правят жестове, заменящи традиционните бутони. Системата на OnePlus обаче изглежда като нещо, което може да стане стандартна част от Android.

Източник: Droid Life

  • Дано да го направят стандарт в Андроид. Хич не съм фен на тея виртуални бутони, пълна простотия. Заемат екран. Липса ми хардуер бутона, но това би решило доста проблеми. Първо и аз мислих, че е простотия, но има логика в използването му. А и ще се свикне за минути.
    sladyrko
  • Една от причините да не се харесва iPhone X са точно тези жестове. Губи се бързото навигиране из менютата. Виртуалните бутони са много по-добър вариант. Хубавото поне е, че са оставили избор на потребителя : със или без вирт.бутони. Понякога китайците отвращават с тези безкрайни копирания :X
    LegolasElf10