OnePlus показа своя концептуален смартфон

В рамките на CES OnePlus разкри детайлите около своя първи концептуален смартфон, който без изненада се казва Concept One. Подробности за ключовата технология в него станаха ясни преди дни, но вече знаем повече за нея. Както писахме, смартфонът има специално стъклено покритие на основната камера, което може да променя своята прозрачност при подаване на електрически сигнали и така да скрива или показва лещите на камерата.

Препоръчани оферти

Аксесоари за:

Това е известно като електрохромен ефект, а технологията се ползва в стъклените тавани на автомобилите от висок клас и в прозорците на някои самолети. OnePlus посочва, че в стъклото има органични частици, които създават промяната в прозрачността, а всичко става едва за 0.7 секунди.

Компанията е създала нов тип електрохромно стъкло с обща дебелина едва 0.35 мм, което е важно за употребата в компактни продукти, каквито са смартфоните. Според OnePlus това е експеримент за създаването на невидим дизайн, но той има и практическа полза, защото стъклото работи като ND (neutral density) филтър за камерата за заснемането на по-добри снимки и видео при силна околна светлина.

Концептуалният телефон, който е базиран на OnePlus 7T Pro, е създаден заедно с McLaren, и освен стъкло включва в конструкцията си и естествена кожа в характерния за спортните автомобили оранжев цвят. Засега няма информация дали скоро на пазара ще има телефони с технологията, но подобна демонстрация по време на CES подсказва, че компанията има конкретни планове да я използва.

Източник: OnePlus