OnePlus спира временно цветовия филтър на OnePlus 8 Pro (Обновена)

OnePlus спира временно цветовия филтър на OnePlus 8 Pro (Обновена)

Ново (19.05, 18:10): В допълнение към днешната си публикация от компанията посочват, че цветовият филтър ще бъде деактивиран само в Китай. От компанията планират да го активират отново, след като премахнат притеснителните за потребителите елементи.

Препоръчани оферти

Първоначална публикация (19.05, 15:18): Наскоро стана ясно, че камерата на OnePlus 8 Pro може да „вижда“ през някои материали благодарение на специалния си 5-мегапикселов сензор. Това доведе до притеснения у редица потребители за възможните злоупотреби с интересната функционалност. Трябва да отбележим обаче, че тя е почти неприложима за виждане през дрехи. Като последствие от това OnePlus реши временно да спре функционирането на цветовия филтър.

Информацията идва от публикация на китайците в социалната мрежа Weibo, а премахването ще стане чрез бъдещ ъпдейт. Очаква се след като тази функционалност бъде преработена, тя отново да бъде достъпна. OnePlus е поставена в неприятна позиция, като се налага да преработва една доста интересна функционалност, която не сме виждали досега при смартфоните.

Източник: Weibo