Opera Mini

Opera Mini
От предимствата на web браузера Opera вече ще могат да се възползват не само собствениците на смартфони или PDA. Според авторите Opera Mini е бърза и лесна алтернатива на мобилния вариант на приложението, предназначена за устройства, в които обикновено не може да се инсталира истински web браузер (повечето от съвременните WAP телефони). Приложението ползва отдалечен сървър, който при заявка форматира страниците в подходящ за малките дисплеи вид (Small Screen Rendering) и след това ги връща обратно. Засега услугите на Opera Mini, които са безплатни, се предлагат само в Норвегия, а единствените условия за потребителите е наличието на Java поддръжка в телефоните им и GPRS връзка. Приложението ще се предлага само от оператори и доставчици на съдържание и ще се инсталира след посещение на специален WAP push линк.
http://www.opera.com/products/mobile/operamini/

 • Не, изтеглих приложението от mobile-shark.com (БГ е сайта) и го инсталирах чрез DATA кабел (за COM порт) и софтуерния продукт: Float mobile agent. Работи супер.
  Paffkata™
 • Можеш да използваш този браузър и чрез CSD. Аз имам СЕ К500 и нямам проблеми... за някои сайтове :-) Paffkata™ благодаря ти за отговора. А от къде го изсталира?(http://mini.opera.com/)
  DefaultUser
 • Можеш да използваш този браузър и чрез CSD. Аз имам СЕ К500 и нямам проблеми... за някои сайтове :-)
  Paffkata™
 • Как да си инсталирам Orera mini на телефон SonyEricsson K700i. Може ли да използвам браузера чрез CSD технологията или само чрез GPRS http://help.opera.com/operamini/1.1/en/install.html
  DefaultUser