Samsung може да предложи 120Hz и при максималната резолюция на Galaxy S20

Samsung може да предложи 120Hz и при максималната резолюция на Galaxy S20

Миналата седмица Samsung представи новата си серия смартфони Galaxy S20, а това са и първите модели на компанията с екрани с висока честота на опресняване. Те постигат 120 херца (Hz), но само до резолюция от Full HD+, докато максималната разделителна способност на устройствата е Quad HD+.

На практика потребителите трябва да избират между висока честота или висока резолюция. Това обаче може да се промени скоро, тъй като по данни на Макс Уайнбах от XDA Developers, корейците тестват опция за работа при 120Hz и в резолюция QHD+. Новата опция може да бъде добавена чрез софтуерен ъпдейт до три месеца.

Доста вероятно е решението на Samsung да ограничи високата честота до по-ниската резолюция да е заради по-високата консумация на енергия. Особено негативна за издръжливостта на батерията би била комбинацията от 120Hz при QHD+.

Припомняме, че Oppo възнамерява да приложи честота на опресняване от 120Hz при резолюция QHD+ в бъдещия си смартфон Find X2. Възможно е това също да е сред факторите, накарали Samsung да преосмисли практиката си.

Препоръчани оферти


Втора употреба с гаранция