Oppo с нов телефон за феновете на Neon Genesis Evangelion

Oppo с нов телефон за феновете на Neon Genesis Evangelion

Почитателите на Neon Genesis Evangelion имат повод да погледнат със завист към Китай, защото там се появи нов смартфон, който е свързан с японската аниме поредица и засега има малки шансове да се появи извън страната. Освен това Oppo Reno Ace 2 EVA Limited Edition ще бъде произведен в тираж от едва 10 000 броя, което ще го направи още по-труден за откриване.

Потребителите получават интересна опаковка, в която е поставена бяла капсула, съдържаща телефона, а той на свой ред е оцветен в лилаво с неоново зелени елементи. Oppo е добавила и подобаващи аксесоари, които включват необичайно оформена игла за изваждане на слота за карти, защитен калъф, слушалки и 65W зарядно, които също са с вдъхновен от поредицата дизайн.

Темата продължава и в софтуерно отношение със съответните графични елементи и анимации в интерфейса. Феновете имат възможност и да закупят допълнително 40W безжично зарядно, което също е с характерния EVA дизайн. В хардуерно отношение смартфонът е идентичен с Reno Ace 2, което означава, че включва 5G, чипсет Snapdragon 865, 6.5" AMOLED 90Hz дисплей, 8GB/256GB памет и четворна основна камера с 48МР главен сензор.

Цената на Oppo Reno Ace 2 EVA Limited Edition е 4399 юана (556 евро) със старт на продажбите 1 юни, а за феновете има още тематични версии на часовника Oppo Watch и безжичните слушалки Enco W31. Тяхната цена е съответно 1999 и 299 юана (253 и 38 евро) и също са с тираж от по 10 000 броя.

Източник: Engadget, Oppo