Приложение превръща някои фотоапарати Fujifilm в уебкамери

Приложение превръща някои фотоапарати Fujifilm в уебкамери

Fujifilm пусна ново приложение, което позволява на потребителите на някои от безогледалните й фотоапарати със сменяема оптика да ги превърнат в уебкамери. Засега приложението на име Fujifilm X Webcam е налично за Windows и поддържа определени модели от сериите X и GFX, които се свързват с компютъра чрез USB.

По този начин можете да получите картина с изключително високо качество на изображението, като се възползвате от по-големите сензори и по-качествените обективи на фотоапаратите. Можете да ползвате и популярните режими на Fujifilm за симулиране на лента. Fujifilm X Webcam работи с X-H1, X-Pro2, X-Pro3, X-T2, X-T3, X-T4 и всички модели GFX.

Пандемията принуди много хора да работят от своите домове, което на свой ред увеличи драстично конферентните разговори, а това доведе до сериозен скок в цените на уебкамерите, които поскъпнаха няколко пъти. Наскоро Canon също пусна приложение, което позволява ползване на някои нейни фотоапарати като уебкамери. То беше достъпно само за Windows, но вече е налична и версия за macOS.