Oppo засилва присъствието си в Европа чрез партньорство с Vodafone

Oppo засилва присъствието си в Европа чрез партньорство с Vodafone

Oppo е сред компаниите, които са част от технологичния гигант BBK, като е известна основно със смартфоните си. Сега чрез новото си партньорство с Vodafone тя възнамерява да засили присъствието си в Европа, като телефоните ѝ ще се предлагат директно от оператора. Това ще стане още от този месец в Обединеното кралство, Германия, Нидерландия, Испания, Португалия, Румъния и Турция.

Партньорите ще заложат основно на онлайн търговските канали заради ограниченията на физическите магазини, породени от новия коронавирус. Oppo е вторият по големина доставчик на смартфони в Китай след Huawei, като се радва на добри продажби в Европа, откакто навлезе на пазара през 2018. Компанията беше сред първите, които пуснаха 5G телефон на континента и има пазарен дял от 2%. Не е изключено на даден етап Oppo да навлезе официално и в други европейски държави, включително в България.

Според Питър Ричардсън, научен директор в Counterpoint Research, Oppo може да увеличи продажбите си за сметка на Huawei. Компанията използва цветови схеми и рекламни материали, които са приемливи за европейските потребители, а освен това името ѝ звучи по-малко китайски от Xiaomi и Huawei. Според Ричардсън това може да помогне за постигането на по-добър имидж на фона на заплахите за сигурността и пандемията от новия коронавирус.

Източник: TechCrunch