Още детайли за Huawei P40 и P40 Pro

Още детайли за Huawei P40 и P40 Pro

Премиерата на новата серия смартфони на Huawei P40 е планирана за 26 март, като очакваме тогава да видим няколко нови модела – P40, P40 Pro и P40 Pro Premium. Благодарение на редица изтичания на информация вече разполагаме с доста добра представа за това как ще изглеждат част от тях, а и за някои от характеристиките им.

Сега благодарение на лийкъра Ишан Агравал и сайта 91mobiles получаваме и още детайли, свързани с Huawei P40 и P40 Pro. От тях научаваме, че основната камера на P40 Pro ще включва технология Leica Ultra Vision и ще е четворна. Тя може да се състои от 50MP, 40MP, 12MP и 3D ToF сензори. Ще е наличен телефото обектив, който ще прави възможно постигането на 50-кратен дигитален зуум, като тази функционалност носи името SuperSensing Zoom.

Камерата ще използва решение, наречено Huawei XD Fusion Engine, за подобряване на изображенията. В отвор в дисплея ще са разположени два сензора, 32MP и за отчитане на дълбочина. Сред останалите параметри на устройството очакваме още извит екран с диагонал 6.58 инча, чипсет Kirin 990 5G и батерия с капацитет 4200 mAh. Налични ще са и технологии за бързо жично зареждане при 40W и безжично до 27W.

Huawei P40 ще е по-компактен и ще включва екран с диагонал 6.1 инча и единична 32-мегапикселова селфи камера. Основната камера може да се състои от 50MP + 16MP + 8MP сензори с технология Leica Ultra Vision. Тук ще е наличен до 30-кратен дигитален зуум и също ще видим Huawei XD Fusion Engine. Батерията на Huawei P40 ще е с капацитет 3800 mAh, като е вероятно да се поддържат същите скорости на зареждане като при Pro варианта.

Междувременно лийкърът Digital chat station сподели в китайската социална мрежа Weibo няколко снимки, заснети с някои от очакваните модели. Те са направени на открито през деня и са доста детайлни и с точно възпроизвеждане на цветовете. Втората снимка на кучето е снимана с 10-кратен зуум и се виждат отделните косми от врата на животното.

От информацията към едната снимка е видимо, че тя е заснета в резолюция от 12MP със съотношение 4:3 и през 27-милиметров обектив, който се равнява на 35-милиметров професионален. Доста е вероятно кадрите да са снимани с Huawei P40 Pro Premium.

Източници: 91mobiles, Weibo