Потребителите на phyre, A1 Wallet и Pay by VIVACOM могат да дарят на МЗ

Преди дни Министерството на здравеопазването откри дарителска сметка за набиране на средства за подпомагане дейността на лечебните заведения в условията на извънредната ситуация около разпространението на коронавируса. Събраните средства ще се ползват за осигуряване на цялостни предпазни комплекти за работещия медицински персонал, за консумативи и апаратура, в това число и респиратори.

Ако искате да се включите в дарителската кампания, можете да го направите и през електронния портфейл phyre, както и през A1 Wallet и Pay by VIVACOM, които са базирани на неговата технология. В съответните приложения вече има опция за даряване, която се намира в секцията за изпращане на пари. След като я отворите, трябва да изберете каузата "МЗ за справяне с COVID-19", а след това да въведете сумата. Върху даренията за тази кауза няма такса за банков превод.

Източник: phyre

 • Заминаха 30 милиона за една безсмислена тръба, окрадоха сумати пари и сега искат дарения...
  zazabg32
 • Допълнение - а провинцията, в 10та глуха.
  Инфо - https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/03/24/4045428_dareniiata_sreshtu_koronavirusa_nadhvurliha_5_mln_leva/?ref=home_NaiNovoto
  npet
 • Леко цинично е държавна институция да чака дарения. Още повече, парите ще бъдат използвани от търтеите в министерството и насочени към "правилните" фирми доставчици.
  npet