Още за възможностите на таблетите Surface

Още за възможностите на таблетите Surface
С наближаването на старта на продажбите на таблетите от серията Surface Microsoft започна да вдига завесата и над последните все още неизяснени въпроси около новите устройства. Естествено, по-любопитното е какви ще са възможностите на ARM базираната версия Surface RT, защото тази с процесори на Intel използва настолната версия на Windows 8 и ще се продава едва след около 3 месеца. Ето какво разкриха представители на Microsoft по време на сесия с въпроси от потребители в сайта Reddit:

- Surface ще поддържа контролерите на Xbox 360 през USB за игра.
- USB портът ще поддържа почти всички възможни устройства. Това означава, че ще можете да зареждате вашия телефон от таблета, а също така няма да има никакъв проблем да свържете цифров фотоапарат за прехвърляне на снимки.
- Таблетите няма да имат NFC. Причината за това е чисто техническа и доста прозаична - металният заден панел пречи на работата на антената.
- Устройствата с 32 гигабайта вградена памет ще предлагат на потребителите около 20 гигабайта свободно пространство за приложения. SD картите ще са изцяло за медийни файлове като филми, музика и снимки.
- SD картите ще могат да се сменят без нужда от рестартиране на устройството.
- Защо няма да има USB 3.0? Причината за това е, че по време на разработката на устройствата дънните платки за ARM процесори са били базирани на USB 2.0.
- Защо няма да има поддръжка на 3G/4G мобилни мрежи? Причината отново е прозаична. Microsoft са разгледали внимателно актуалните данни за продадените таблети. 2/3 от всички таблети в употреба са само с WiFi. От останалата 1/3 само в половината устройства някога е била слагана SIM карта.

http://www.reddit.com/r/IAmA/comments/11kyja/iam_panos_panay_gm_of_microsoft_surface_amaa_ask/

 • Не му трябва 3G. Една бисквитка е далече по практична, все пак едва ли човек има единствено таблет, за да сложи data картата в него и там да седи, а лаптопа му или смартфона да седят без нет или с друга сим карта или само да ги сменя.
  PanasonicMobile
 • Четох някъде, че около 30% от принтерите на hp и dell се поддържат, като тези 30% са предимно по-новите модели.
  makeno
 • И аз от това се страхувах, че ще са без 3G, но предполагам че по късно, ще пуснат и с 3G.
  Ванката
 • Липсата на 3G/4G определено е лоша новина за тези като мен които очакват таблета. Таблети без 3G са малко ... куци машини!
  РИМ
 • И аз така си мисля и това \"USB портът ще поддържа почти всички възможни устройства\", се превръща в можеш да си ползваш USB-то за флашки.
  board
 • Ммм, драйвери за RT трябва да се пишат отделно, от тези за win8.
  vladovn