Смартфоните на Sony от 2011 г. остават без ъпдейт до Android 4.1

Смартфоните на Sony от 2011 г. остават без ъпдейт до Android 4.1
От Sony Mobile решиха да отговорят на един от най-често задаваните от потребителите им въпроси - кога ще могат да обновят телефоните си с Android до по-нова версия на софтуера. Най-новите устройства на компанията като Xperia T и Xperia TX, които вече се продават, и Xperia V, който скоро ще се появи в магазините, ще получат ъпдейт до Android 4.1 Jelly Bean от средата на първото тримесечие на 2013 г. Ъпдейт до тази версия ще има и за Xperia S, Xperia acro S, Xperia ion, Xperia P, Xperia go и Xperia J, но засега няма подробности кога ще се случи това. За жалост обаче моделите от миналогодишната колекция на компанията няма да получат по-нова версия от Android 4.0.4

http://blogs.sonymobile.com/products/2012/10/19/continuing-android-software-upgrades-jelly-bean-for-2012-xperia-smartphones/

 • Вярно е. Това важи за повечето модели на Sony и Samsung, кото out of the box излизат с Android 2.*.*, без Нексусите, разбира се.
  asenna5
 • Повярвайте ми, че не винаги ъпдейтите подобряват функционирането на смартфона. Аз съм със Sony xperia P и го ъпдейтнах до 4.0.4 и мога да ви кажа, че с 2.3 се държеше много по-добре. Направих си repair, за да се подобрят нещата.
  Обективният
 • :| СКОРО ЩЕ СМЕНЯМ SONY , АКО НЕ ВЛЕЗНАТ В ЧАС (angry)
  agesgs
 • Ами зависи от гледната точка. Има много хора, които нито искат, нито могат да отделят пари за който и да е флагман на всеки един от производителите. И какво значи щом нямат пари да не ползват touch screen и т.н.? След като ги правят явно си има за всеки пътник влак. Но пък и наистина и другата теза има доста истина, че прекалено много модели се повтарят дори и от един и същ производител. Трябва да има разнообразие, но не и чак такова наводняване с едни и същи модели с различни имена. А що се отнася до Андроид то е ясно, че ако следващия телефон ми е отново Андроид, то ще е Nexus версията. Миналата година си купих най-скъпия модел HTC Sensation и май май няма да получи ъпдейт до JB. Не че не ползвам Custom ROM от самото начало, но последния update на Андроид му беше през април тази година (до ICS) и това беше към 10 месеца след премиерата му. И май това ще му е, което излиза, че поддръжката му до по-нова версия на Андроид ще е дори по-малко от година. Аз дори не съм тръгнал да го сменям и дано да няма hardware-ни проблеми и да си го ползвам поне още 2 години. Пари за такива телефони не мисля да давам всяка година, все пак все още съм с всичкия си.... Тъй че след време най-вероятно единствения Андроид избор ще е Nexus телефон...
  nmnikolov
 • [Quote]Да точно Ray дето е много добър телефон ...[/Quote] Меко казано много добър, бих казал изключителен, почти година ползвах такъв и съм страшно удовлетворен. Много добър перформънс и уникален дизайн. :) Сега даже ми е малко странно с Арката, като сравня със Светлинката - все едно гледам някакъв телевизор, не мисля, че ще мога да понеса по-голям дисплей .. Но както и да е, мисълта ми беше, че от серия 2011 това са двата най-добри модела и е малко тъпо по-слаби модели от NXT да получат JB, а те не. Все пак това не би ме отказало от марката, аз съм голям фен на Сони (Ериксон) от бая време (повече от десет години, ако трябва да съм точен), а старата любов ръжда не хваща ..:)
  asenna5
 • [Quote]Все пак този производител трябва да направи и още 20-30 модела таз година, а не един.[/Quote] А наистина ли трябва да прави 20-30 модела и наистина ли има нужда от тях? Сами се прецакват с толкова много ненужни модели с ниско качество, които не могат да поддържат. Вместо да направят 5 модела като хората.
  Nistel
 • Честито!
  РИМ
 • "ето това е основния голям проблем на Андроид - силната фрагментация. Епъл имат ъпдейт за iOS6 дори за 3GS, модел 2009" Това е един от плюсовете на платформата и производителя, а също и за потребителя- можеш да си купиш андроид телефон и за 200лв ( нов) и ако чак толкова държиш на софтуерните ъпдейти, мисля че в XDA има ромове за почти всички модели поне до 4.0. Айпъл правят по 1 телефон на година и ако не ги обновяват и тях какво друго ще правят. Едно е да поддържаш 3 телефона общо за 3г. и при това със собствена ос. а съвсем друго да имаш произведени за това време сигурно над 100 модела телефони ( визирам самсунг, а и сони тръгнаха тая година по техния път), с различен хардуер и да препасваш ос-то за всеки. Пък тя не и твоя, а на гугъл. Все пак този производител трябва да направи и още 20-30 модела таз година, а не един. Да чакак човек ъпдейти 2г. подред и то ако си е купил евтин модел,а не флагамана на производителя- това означава да живее в илюзии. Единственият ъпдейт е ъпгрейда!;)
  rumbo
 • Политиката от SE, се пренесе и въ в sony mobile. Така не се прави и от това определено ще рефлектира върху бъдещите продажби.
  vladovn
 • ето това е основния голям проблем на Андроид - силната фрагментация. Епъл имат ъпдейт за iOS6 дори за 3GS, модел 2009
  mr_j
 • Циганиите на Самсунг ги правят и Сони.
  jeff1980
 • Да точно Ray дето е много добър телефон ...
  skylin393
 • Поне Арката и Ray трябваше да получат JB, жалко наистина - още повече на фона на това, че по-слаби модели (Xperia J) ще получат ъпдейта.
  asenna5