Остава седмица за включване в конкурса за авторски тапети на НХА и Huawei

Остава седмица за включване в конкурса за авторски тапети на НХА и Huawei

Над 1000 участия са регистрирани в стартиралия на 25 октомври конкурс за дизайн на тапети за смартфони с тема „Хармония на цветовете“, организиран от Националната художествена академия в партньорство с Huawei. Конкурсът е разделен в две категории – за авторски дизайни, и за направени с Huawei устройства фотографии, които са подходящи за тапети. Тук е мястото да напомним, че конкурсът е отворен до 30 ноември, а заявките за участие се подават на официалния му уеб сайт.

След това най-добрите 6 теми и големите победители ще бъдат избрани от авторитетно жури с председател Деканът на Факултета за изящни изкуства на Националната художествена академия проф. Светозар Бенчев и членове - популярният български фотограф Димитър Караниколов (@karanikolov), генералният директор на Huawei Consumer Business Group за България и Северна Македония Лонгруи Циу (Джефри) и базираният в Хелзинки бразилско-италиански дизайнер Рафаел Гарути, мениджър Графичен дизайн на Huawei Mobile Services и автор на мобилни теми с над 30 милиона изтегляния.

Към момента съотношението на подадени оригинални графики и авторски фотографии с Huawei устройства е около 1:2. Големият победител в конкурса ще получи смартфон Huawei P30 Pro, завършилият на второ място ще вземе таблет Huawei MediaPad M5 lite, а за този на трето място ще има Huawei Watch GT 2. Следващите трима в класацията ще се сдобият с 360-градусова камера Huawei EnVision 360. Победителите ще получат и международно признание, защото техните творби ще бъдат превърнати от екипа на Huawei Mobile Services в теми за смартфон, достъпни в цяла Европа от приложението Huawei Themes.

Оферти на деня