От 1 март VIVACOM премахва клаузата за автоматично подновяване на договорите

От 1 март VIVACOM премахва клаузата за автоматично подновяване на договорите
Както заяви още в началото на тази година, VIVACOM ще премахне клаузата за автоматично подновяване на срочните договори. Компанията спазва своя ангажимент и ще въведе новите правила от 1 март 2011 г. След изтичането на срочния договор той автоматично се превръща в безсрочен и може да бъде прекратен с едномесечно предизвестие. Решението беше потвърдено по време на среща между Комисията за регулиране на съобщенията и представители на мобилните оператори днес. Компанията очаква от другите два големи мобилни оператора да въведат същите условия. Ако срочните условия от клаузата за автоматично подновяване не бъдат премахнати в срок от един месец след преустановяването на тази практика от страна на VIVACOM, телекомът ще бъде принуден също да я върне в действие, тъй като това ще го постави в най-неблагоприятната позиция на пазара.

 • Конкретно тук никой не е таргет за дребни зарибителни кампании. Защото тук хората четат и се интересуват от темата и веднага ще хванат измамата. В този ред намисли дори някой да им пее по цял ден колко са 'арни мтел или вива все тая. 90% от пишещите тук ще вземат решение почиващо на *** и на реалните условия по тарифния план. А евтини кампаниики от типа брейййййй колко изгодни са вива минават в по- общите медии. Тук нема кой да им се върже Сега ще ти го кажа по-научно, въпреки че хич не ми се влиза в полемика баш за това. 1. Точно тук е таргета. Значи има си науки, които се занимават с формирането на общественото мнение. Та там в един от предметите "Теория на масовата комуниказия", които навремето учих в СУ, имаше едно понятие - "Лидери на мнение". Това са хората, които формират в значителна степен общественото мнение заради личните им качества, знания и.т.н и са особено важни за рекламодатели, примерно. Та хората в този форум малко или много са тези, които могат да въздействат. Наистина чисто теоретично тук са предимно млади хора на възраст под 14 или под 18 г. дори, но има и от другите възрасти. Въпреки, че са млади /малки/ точно те са активните в тази област и са важни за операторите. Не случайно има толкова присъстващи от техните компании тук. Отделен е въпроса, че част от тях го правят "като слон в стъкларски магазин", но явно или са некомпетентни или го правят просто защото така си могат. 2. От тази гледна точка не решаващите тук /взимане на решение - няма такъв израз/ те са решили каквото трябва, а техните възгледи, идеи и послания за важни. Хайде и със здраве ;)
  Jul 72
 • [Quote]След изтичането на срочния договор той автоматично се превръща в безсрочен и може да бъде прекратен с едномесечно предизвестие[/Quote] Аз за това решение шапка им свалям, ако разбира се стане...ако не, ще си вдигна шапката :D
  kiroo
 • *Готови жалби: http://www.mobilebulgaria.com/forum/read.php?parent_id=290052&cat_id=1 *Пускайте жалби всеки месец срещу НЕЗАКОННОТО автоматично преподписване на следните адреси: http://www.ombudsman.europa.eu/home.faces http://www.ombudsman.bg/ http://crc.bg/ http://www.kzp.bg/ http://ecc.kzp.bg/ *Държавни институции http://www.president.bg/ http://www.government.bg/ *Полезни сайтове и статии: http://www.aktivnipotrebiteli.bg/ http://www.capital.bg/biznes/moiat_kapital/2010/09/10/958723_sitniiat_shrift_ne_e_vsemogusht/
  Пинокио
 • [Quote]това прави 1,5% от[u] около 10 000 000 пазар[/u].[/Quote] Абе пич ти или си подставено лице или си някой заблуден служител на който и да е кооператор:) къде видя 10 000 000 пазар бре ,аз в къщи имам 16 предплатени на вива(вече не активни) 3(1 активна) на ментел и 6(4 активни) на злобул.Бъди сигурен,че такова е положението почти във всяко трето семейство и като турнеш още поне по две карти на абонамент може да докараш до някаде 10 000 000 :D Нали разбираш,че от 145 000 потребителя и 30% да са активните и те да отворят очите на поне 8-10 човека и те от своя страна поне на още 5-6 то става лавина и затова се получава този ефект на недоволство от това (според мен) незаконно АВ.ПРЕПОДПИСВАНЕ.Няма да ти изброявам безбройните казуси и неудобства от АП ,а и не всеки има време да се занимава с тези простотии.Сам можеш да провериш,че никаде в белите страни не съществува АП.Мисля,че е нормално договора да стане безсрочен като вече не се ползват прф. условия и ако абоната прецени,че ще е на загуба от загубването на тези прф.усл. сам ще преподпише,ама нали се сещаш,че в БГ тези бонусчета са смешно-хилави още при подписването какво остава след две години.Ей до тук докарахте хората,да влизат при моб. КОоператори придружени от адвокат,гл.счетоводител и психолог(woo)
  rado243
 • Ще имат изгода, защото много хора и от мтел и от глобул ще отидат към тях, но не може да няма хора, които от виваком ще отидат към другите два оператора, така че това е от значение, но това мотаене на мтел доказва само едно нещо - че те са най-губещия от премахването на автоматичното преподписване. Трябва твърд закон без вратички за премахване на автоматичното преподписване, и със солени глоби, не некви келяви 5000 лева.
  sfan
 • Ех айде поредния жалък пиар на някой оператор, то и прехвърлянето на номера на думи е супер лесно отиваш на гишето на оператора към който искаш да си прехвърлиш номера и готово, ама в действителност май не беше точно така а? И не ми разправяй колко било лесно с автоматично преподписване. Първо не всеки млад човек има време да ходи винаги с родителите си при онея мръсни парцали наречени консултанти, за да внимава, какво точно ще кажат (по-скоро как точно ще се опитат да излъжат), и второ не всеки има време за да се занимава така по-отблизо с любимите ни оператори.
  sfan
 • [Quote]Не знам защо Виваком си мислят,че така ще станат в по-неблагоприятна позиция от другите два оператора.Напротив.Те и сега са в по-изгодна позиция с цените си,а тогава направо няма да имат равни.[/Quote]Съгласен съм с теб. Но нали това беше ситуацията до 20.08.2010? Май се посвършиха виждащите и чуващите от другите два оператора, които да тръгнат с рогата напред да правят развод и да избират Виваком. Но пък техни текущи абонати с безсрочен договор са започнали да "задрямват" и лапат въдицата им по зарибявки на конкуренцията! Очевидно този анализ и заключение са си направили преди кифладжийската промяна от 20 август 2010. Друго смислено обяснение не виждам. Т.е. в крайна сметка сме виновни всички ние взети заедно като маса. Бизнесът е действал прагматично...
  Sage
 • ко рече ?? (woo)
  antivillager
 • На подобна кампания е таргет цялото население в широкия смисъл на думата. Конкретно тук никой не е таргет за дребни зарибителни кампании. Защото тук хората четат и се интересуват от темата и веднага ще хванат измамата. В този ред намисли дори някой да им пее по цял ден колко са 'арни мтел или вива все тая. 90% от пишещите тук ще вземат решение почиващо на *** и на реалните условия по тарифния план. А евтини кампаниики от типа брейййййй колко изгодни са вива минават в по- общите медии. Тук нема кой да им се върже.
  Nikotin666
 • Не знам защо Виваком си мислят,че така ще станат в по-неблагоприятна позиция от другите два оператора.Напротив.Те и сега са в по-изгодна позиция с цените си,а тогава направо няма да имат равни.Ако не осъзнаят,че това си е чиста реклама и ще имат водеща позиция на пазара,значи са...казано накратко-язък им за образованието!
  bibo35
 • никой не твърди нещо за пазара, просто приятелски те поправих, като каза, че 100тина човека са на кръст тук, като ти показах реално колко са в момента от регистрираните такива. И не твърдя, че си представител на определен мобилен оператор, но наскоро стана ясно, че действително има такива хора и тук, както и в други публични форуми и интернет медии.. а хората взеха да стават мнителни при наличието на такава информация, особено като се появи някой силно защитаващ определен оператор... особено Мтел!
  @PLAYLIFE
 • Никотинов, това е обаче 100% таргетирана аудитория, т.е. няма никакво разпръсване, айде да не влизаме в ПР дебрите. Точно този форум е супер важен за мобилките.
  Jul 72
 • [Quote]От "Мобилтел" заявиха готовност да премахнат клаузата, ако това се направи едновременно от другите оператори, както и от всички компании в сектора на комуникациите.[/Quote] Източник Vesti.bg Е сетете се какво ще направят!
  titan_t
 • Mтел няма да махне клаузата за автоматично подновяване на договора. Ще се тупа в гърдите като каже: "Ние я махнахме от общите условия" макар че те са ала бала, но ще остане в иднивидуалните договори. Като се има предвид че със всеки абоната се сключва индивидуален договор, познайте? Клиента няма право на избор. Или подписва или не. И после от оператора ще кажат: "ама вие г-не/г-жо нали сте се подписали и сте се съгласили?!"
  Paffkata™
 • я сега провери тая цифра за днес и вести и пак ще си говорим. 145 000 регистрирани. Дори да се 100% активни (макар, че процента едва ли надхвърля 30) това прави 1,5% от около 10 000 000 пазар.
  Nikotin666
 • Не знам защо се дърпат и никак не ме интересува. Какво има и няма за тях значение също ми е все тая. Аз си гледам моя интерес, те си гледат техния. За мен това преподписване никога не е било проблем. Както и за всеки млад нормално четящ и мисляш човек. В голяма степен не и проблем за родителите и възрастните роднини на въпросните млади хора. За неграмотната паплач дето още не е открила интернет и не си чете договорите не мога да мисля. Къде по големи трески имат за дялане мобилните оператори пред това преекспонирано преподписване. Съвсем добронамерено ти казвам, че поведение в стила който не е с мен е срещу мен не ти отива. Вива са същите измекяри като другите два. Това, че в момента са ти най- изгодни не е причина да ги защитаваш като зеницата на окото ти.
  Nikotin666
 • [Quote]Каква пропаганда във форум със 100 човека на кръст. Пропаганда се прави за масовката, демек на места като дир, днес, дарик, вести. Тук е алабала.[/Quote] [B]On-line 1420 · Регистрирани 145207[/B]
  @PLAYLIFE
 • [Quote]Е как що щото Мтел са тъпаци и мошеници. Е за тва се дърпат[/Quote] Разбрах те,автоматичното преподписване няма никакво значение за мтел,ама те така си се дърпат, за спорта...
  Spiderman_ot_selo
 • [Quote]защо толкова време Мтел се дърпа и не иска да го премахне[/Quote] Е как що щото Мтел са тъпаци и мошеници. Е за тва се дърпат. [Quote]Мтелската пропаганда действа с пълна сила[/Quote] Същия лов на вещици е имало по времето на Сталин. Ти поне не си като другите (или поне така изглежда). Недей да ръсиш такива бисери. Каква пропаганда във форум със 100 човека на кръст. Пропаганда се прави за масовката, демек на места като дир, днес, дарик, вести. Тук е алабала.
  Nikotin666
 • Да но какъв е този срок от един месец? Нали за това са на тази кръгла маса за да се разберат по между си. Единия казва трябват ми 2 месеца, другия - е да ама ако до един месец никой друг не премахне преподписването ние го връщаме. Третия пък си казва - ако до месец и двата не си премахнат преподписването ния защо да го правим...и така сагата продължава. Толкова ли е трудно да се каже: ОК, ние от Вива махаме ает. преподписване на 1-ва Март, Ние от Г - на 1 Април, Ние от М - нямаме избор на 1ви Декември 2012 :D
  @PLAYLIFE