От днес Nokia Lumia 1020 и Lumia 925 получават обновяването Lumia Black

От днес Nokia Lumia 1020 и Lumia 925 получават обновяването Lumia Black
Nokia обяви, че от днес започва разпространението на обновяването Lumia Black за телефоните й с Windows Phone 8. Първо ще го получат притежателите на Lumia 1020 и Lumia 925, а през следващите седмици ще достигне и до останалите устройства на компанията. Ъпдейтът носи много промени и ще подобри значително функционалността на устройствата. С него се активира и възможност за организиране на приложения и настройки върху началния екран в папки - нещо, което не беше известно досега. Приложението App Folder, което се грижи за това, обаче трябва да се изтегли допълнително от Windows Phone Store.

С Lumia Black телефоните ще могат да показват и много повече информация върху екрана в заключено положение, благодарение на приложението Glance 2.0. Там ще се изобразяват в реално време данни за входящи съобщения, писма, предстоящи ангажименти от календара, нотификации от различни приложения и други. Активира се поддръжка за технологията Bluetooth LE, която позволява връзката с различни аксесоари с минимална консумация на енергия.

Телефоните с 1GB RAM или повече ще получат достъп до приложението Nokia Refocus, което позволява префокусирането на снимка след заснемането й. На свой ред Nokia Beamer дава възможност за споделяне на всякакво съдържание на екрана на друго устройство, стига то да има HTML5 браузър и връзка с интернет само със сканиране на QR код. И то ще е достъпно за телефони с 1GB RAM или повече.

Ново допълнение е и приложението Nokia Storyteller, което организира заснетите снимки и видео автоматично по дата и местоположение и ги показва върху картата. Обновяването активира достъп до приложението Nokia Camera, което досега беше достъпно само за моделите PureView, но вече ще може да се използва от всички модели на Nokia с WP8. Предлага много ръчни настройки при снимане и има много лесен за овладяване и функционален интерфейс.

С ъпдейт на Nokia Camera потребителите на Lumia 1020 вече могат да снимат в RAW формат (DNG) - функция, която вече е налична за Lumia 1520. Този формат запазва пълната информация за снимката и може да се използва за последващото й обработване в компютърен софтуер като Adobe Lightroom. Lumia Black съдържа и най-новото поколение на алгоритми за обработка на изображенията от камерата, което обещава подобрение в качеството на снимките и особено на тези от Lumia 1020.

Сред останалите подобрения са нов автомобилен режим, възможност за промяна на звуците на звънене за различни нотификации и контакти, опция за затваряне на приложения във фонов режим, заключване на функцията за завъртане на екрана и др.

http://conversations.nokia.com/2014/01/09/lumia-black-update/

Тук можете да проверите къде е налично обновяването:
http://www.nokia.com/global/support/software-update/wp8-software-update/

 • Каквото и да правят самсунг, нямат шанс срещу китайците. Единствено Моторолата може да разчита на подкрепа на Гогала, защото е негова собственост. Иначе тази година се очакват отлични модели от китайците.
  NIkolay Nuk
 • Още един пророк... Що така все тоя Самсунг ви е в краката... :D
  nikolaiii
 • Не заприличва по никакъв начин на андроид, по-правилното е че някой от подобренията догонват функциолността на андроид, но повечето подобрения изобщо ги няма за андроид и ако WP8 малко или много копира някой полезни функционалности на адроид, то самия андроид няма никакъв шанс да се доближи по какъвто и да е начин до производителността и безгрешната работа на WP8. Но другото което много ми харесва, е че нокия подобря софтуера на WP8 и го прави уникален с допълнителни екстри които не са налични за другите фирми използващи същия софтуер, нещо което примерно Самсунг не го правят и затова са обречени да бъдат изядени от китайците понеже не предлагат нищо по-различно от тях.
  BoyanSherbanov
 • Нищо общо няма с Андроид, ама нищо общо!
  Xsurf