Първата бета на Android 11 ще излезе на 3 юни

Google продължава с разработката на Android и периодично предоставя на разработчиците достъп до ранните тестови версии на платформата, за да оптимизират те своите приложения за новия софтуер. Заедно с това компанията се готви и да пусне и първата бета версия на Android 11, която ще може да се инсталира от потребителите в широка гама от съвместими устройства.

Google смяташе да го направи по време на конференцията I/O, но пандемията принуди компанията да отмени събитието и промени плановете й. И все пак няма да се наложи да чакаме дълго до излизането на бетата – Google обяви, че възнамерява да я пусне на специално онлайн събитие на 3 юни, а междувременно разработчиците получиха четвърта тестова версия на софтуера.

В началото на юни освен първата бета би трябвало да бъдат налични финалните версии на софтуерните инструменти за разработка на приложения за Android 11. По това време Google би трябвало да започне да приема в Play Store приложения, които ползват функции от новата версия на платформата. Втората бета на Android 11 се очаква през юли, а през август ще видим и третата, която ще е последната. Финалното издание на софтуера се очаква през третото тримесечие.

Източник: Google