Първи снимки на Nikon Coolpix с Android

Първи снимки на Nikon Coolpix с Android
Наскоро писахме, че Nikon възнамерява да се присъедини към малката група от производители на фотоапарати, които разработват модели с Android, и буквално броени часове преди премиерата, онлайн се появиха снимки на първото от устройствата - Coolpix S800c. То има формата на обикновен компактен фотоапарат, който е снабден с голям сензорен екран, допълнен от три бутона за нуждите на Android. От снимките изглежда, че става дума за версия 2.3, но подобно устройство едва ли има нужда от най-новата - важното е, че има достъп до приложенията от Google Play Store, което предоставя много възможности за работа с кадрите и споделянето им.

Според информацията цената на Coolpix S800c в Япония ще бъде 50 000 йени (около 510 евро). В интерес на истината кадрите показват три различни фотоапарата и засега не е ясно дали Nikon планира един или повече модели с Android. Японската компания подготвя събитие на 22 август, когато се очаква и представянето на новите устройства.

http://nikonrumors.com/2012/08/20/nikon-coolpix-s800c-android-based-camera-in-white.aspx/

 • Аз мислих че те точно и сапунерка пускат, или не? Да, точно под колаж с грозни графики имам предвид. Ама не, важното е да се правим на знаещи и плюещи. no offence. @VoiceOfGod - доколкото разбрах, ще има wifi.
  fintaraBG
 • Не си прав. Най-вероятно ще е с къстъм софтуер. Едва ли ще оставят стандартното приложение за камера на андроида...
  KOBRETI
 • Има ли слот за сим карта? Как ще споделя снимките без интернет? Още една таксичка за плащане на операторите ли?
  VoiceOfGod
 • Обработка? Ммм, android само за сапунерка става. RAW може ли да се обработва? Или под обработка имаш предвид някакъв вид колаж, да добави някакви грозни графики с ниска резолюция?
  vladovn
 • Микровълнова с андроид има :P Иначе какво недоволстваш? Фотоапарат с Андроид наистина е много интересно, именно за някаква обработка и споделяне. Хубава играчка ще е, предполагам.
  fintaraBG