Първото българско мобилно приложение за поръчка на такси

Първото българско мобилно приложение за поръчка на такси
През този месец потребителите на устройства с iOS и Android в България ще могат да изтеглят интересно българско приложение. То се казва TaxiMe и обещава да направи поръчването на такси много по-лесно и удобно. Приложението стартира в София, защото в момента тук са базирани основните партньори на създателите и защото според статистиката в София има най-много потребители на мобилни телефони с операционните системи. През следващите три години обаче стратегията на компанията включва разширяване на дейността в Югоизточна Европа, подкрепено от български и международни инвеститори.

Приложението е разработено през последната една година, а сред ключовите му предимства са бързина на поръчката, проследяване на движението на повиканото такси в реално време, сигурност (услугата се предоставя от лицензирани такси компании и водачи) и дори опция за поставяне на оценка на шофьора. Последното би трябвало да доведе до подобрение в качеството, тъй като рейтинг системата ще дава преимущество на по-добрите водачи. TaxiMe обещава да предложи добавена стойност и на самите таксиметрови компании, които чрез сигурна технологична платформа ще могат да оптимизират собствената си услуга, да автоматизират поръчките си, да привлекат нови клиенти и да намалят оперативните си разходи.

http://www.taxime.to

 • Защо да е безполезно. Според мен може да влезе в употреба винаги.
  bravia
 • Надявам се в самата програма да добавят възможност да ти изчислява сметката. С gps може да определя скоростта, а предварително ще са зададени първоначалната такса, цената за км. такса за повикване на адрес (ако има). Когато шофьора обяви на своето у-во, че е свободен, програмата ще спира таксуването и освен маршрута и оценка за шофьора ще дава и приблизителна сметка. Програмата може да праща сумата в централата. Така при проблем, лесно ще може да се проследи номера на таксито и да се види от къде идва разликата.
  vladovn
 • Пропуснах да спомена,че аз такси рядко ползвам...:D
  motofen2
 • Не знаеш, защото няма в момента. Навремето не са знаели за по-удобен начин за комуникация от пращане на писма с гълъби... Доколкото разбирам, в приложението ще можеш просто да натиснеш бутон за заявка на такси. Приложението ще ти вземе ГПС координатите и директно ще ги прати на компанията. После ще следиш движението на таксито, докато дойде при теб - ако колата е с ГПС - както и пътя, по който минава до дестинацията ти. Бих казал, че е чудесна идея! Аз принципно таксита не ползвам, но това изглежда полезно. Бях си инсталирал друго приложение, в което вкарваш тарифата на таксито, а то следи изминатите километри и изчислява дължимата сума - нещо като защита от "надписване" :)
  KOBRETI
 • Е,как защо?!?!Имам си телефона на съответната компания,набирам и поръчвам... Някои таксиметрови превозвачи си имат и скайп акаунт,изобщо не ми трябва допълнителна услуга по повикване.Не знам за по-просто и лесно повикване от гласовото на мобилния.(whistle)
  motofen2
 • Защо?
  makeno
 • Дори не прочетох новината-абсолютно безполезно приложение за мен във всеки един аспект...
  motofen2