Пазарът на мобилни телефони се е свил през второ тримесечие в очакване на iPhone 5

Пазарът на мобилни телефони се е свил през второ тримесечие в очакване на iPhone 5
Gartner публикуваха данните си за пазара на мобилни телефони през второто тримесечие, който според агенцията се е свил с 2,3% в сравнение с година по-рано. Според анализаторите една от причините за този спад е в очакването на премиерата на iPhone 5 и на други очаквани модели от висок клас, поради което потребителите се въздържат от покупки за момента. От Gartner обаче очакват и трудното икономическо положение по света също да се отрази и на финансовите резултати на Apple през третото тримесечие на годината преди силните продажби през последното.

Въпреки спада на общите продажби на телефони в глобален мащаб, от Apple все пак могат да се похвалят с 2,3% увеличение на пазарния си дял през второто тримесечие на годината до 6,9%. Samsung отчитат 5,3% увеличение на годишна база на своят дял от пазара на телефони до 21,6%. За Motorola, LG, HTC, Nokia и RIM обаче новините продължават да са за спадащ пазарен дял. Общият брой на мобилните телефони, продадени през второто тримесечие на 2012 г., е 419 милиона броя според анализите на Gartner. Делът на смартфоните от общия брой продадени мобилни телефони продължава да се увеличава, като миналата година през същия период той е бил 37%, а тази е 42%.

http://www.gartner.com/it/page.jsp?id=2120015

Аксесоари за:
  • iphona не е за цървули , и такива като вас,със скъсани джобове
    borislavone
  • Хахаха, на никой не му пука за твоите терзания. Повечето хора не знаят дори, че съществуваш, какво остава за притесненията ти. Ако искаш да те чуят трябва да излезеш и да говориш по телевизията. Предлагам ти да обереш банка. Като те арестуват от телевизиите ще ти вземат интервю и тогава можеш да изненадаш всички като кажеш - хора много сте глупави, защото си купувате iPhone. Гарантирам ти, че ще те чуят и извън родината ни. :D
    VoiceOfGod
  • Хейтиш ли? Хейти си, засега даже е забавно...
    samoznai