Пазарният дял на iPad през третото тримесечие е спаднал

Пазарният дял на iPad през третото тримесечие е спаднал
Още от появата си на пазара iPad е безспорният лидер сред таблетите и често ситуацията изглежда така, сякаш никой никога няма да го измести от първото място. Според данни на ABI Research за третото тримесечие на 2012 г. обаче нещата може би не стоят така. От агенцията съобщават, че пазарният дял на таблета на Apple е спаднал с цели 14% в сравнение с второто тримесечие. Загубите от страна на iPad, съвсем очаквано, се оказват заради таблетите с Android, които през посочения период са били 44% от всички продадени таблети.

Пазарният дял на iPad за третото тримесечие пък е 55% и е най-ниският за таблета на Apple, откакто е на пазраа. Макар новината да си струва да бъде отбелязана, не трябва да забравяме, че през третото тримесечие потребителите все още изчакваха премиерата на iPad mini и iPhone 5, така че ще бъде интересно да сравним цифрите на ABI Research и с данни за четвъртото тримесечие. Освен това на пазара вече стъпиха и моделите с Windows 8, чийто брой тепърва ще се увеличава.

 • Не казвам кое е по-изгодно. Просто казвам какво бих направил аз. Кой къде дърпал, напред или назад, не знам. Кой какво е крал, за да стане еди какъв си-не ме интересува. Просто за мен /да подчертая ли \"за мен\", за да няма спорове/ едното е по-добро от другото. (yes)
  jeff1980
 • Точно! Бъдещето е на Андро и Уйни8 (yes)(whistle)
  Beчния
 • [Quote]аз се радвам че има комании като Епъл, които да дърпат напред развитието на обществото за добро.[/Quote] Точно компании, като Apple спъват прогреса, като цяло, защото това са една самозабравила се компания, която е свикнала да бъде начело и не може приеме факта, че иновации има и при другите! Вече масово хората около мен обръщат повече внимание на продуктите на Samsung и HTC. На хората им писна да дават една камара пари за едни и същи устройства!:)
  Ванката
 • Ама и ти си един разбирач....:D И кое му е по изгодно на Айпада от Андроида или Wn 8 ? Дърпането на индустрията беше през 2007г. С копиране и кражба на чужди идей от Стиви, сега вече го няма и само се излагат...
  Beчния
 • Въобще не ми пука какъв е пазарният дял на ябълките. Таблет нямам, но съм си играл и със Самсунг и с Айпад и ако си купувам никога няма да взема андроида. Обикновен потребител съм, не съм навътре в нещата, но на човек не му и трябва да е толкова навътре за да разбере кое е по-хубавото. (yes)
  jeff1980
 • Човек може да реши, че живота ви е свързан с това дали Епъл ще се провали?! Всеки си има собствени предпочитания, аз се радвам че има комании като Епъл, които да дърпат напред развитието на обществото за добро.
  mr_j
 • [Quote][i]Освен това на пазара вече стъпиха и моделите с Windows 8, чийто брой тепърва ще се увеличава.[/i][/Quote]Според мен известен процент от потенциалните купувачи в момента изчакват от любопитство как ще потръгне с Win 8 таблетите. А засега дялът на Microsoft е меко казано скромен.
  Sage