Петте сензора на Nokia 9 PureView може да са с еднаква резолюция

Петте сензора на Nokia 9 PureView може да са с еднаква резолюция

След седмица HMD Global може би ще представи един от най-амбициозните във фотографско отношение смартфони за тази година. Става дума за Nokia 9 PureView, който обещава да осигури основна камера с 5 сензора. Вече е почти сигурно, че представянето на устройството ще бъде на 25 февруари, а наскоро видяхме и снимка, която разкри, че няма да има изрязан дисплей. Досега обаче нямаше много подробности около параметрите на основната камера.

Руската общност Nokia anew променя това, като споделя някои интересни детайли. От публикации в Twitter става ясно, че и петте сензора ще са с еднаква резолюция, но засега не знаем каква ще е тя. Към тях ще са добавени LED светкавица и сензори за лазерен автофокус. Все още не са известни и другите важни подробности за камерите като бленда и фокусно разстояние, които вероятно ще са различни. Предполага се, че ще се ползва технология за изчислителна фотография на компанията Light (Foxconn е инвеститор в нея), която ще позволи комбинирането на кадрите от различните сензори за получаване на снимки с по-високо качество.

Според информацията в сайта на Light 5 камери с 28 mm обективи могат да осигурят 2х приближение (56mm) без загуба в качеството и без нуждата от големи модули за камерата. Компанията посочва, че системата може да събере над 10 пъти повече светлина. За обработката на данните се ползва специален чип, който може да работи и със Snapdragon 845 – именно този чипсет очакваме да видим в Nokia 9 PureView. Nokia anew разкрива, че физическият размер на сензорите ще е по-голям от този в Nokia 7 plus, а освен това споделя, че ще са налични версии на телефона с 4/64 GB и 6/128 GB памет, които ще се предлагат на различни пазари.

  • Хайде да го пускат да видим дали, ще има някакво подобрение в качеството, от толкова много камери.
    Ванката