Почти 70 участници в конкурса на M-Tel за Android приложения

Почти 70 участници в конкурса на M-Tel за Android приложения
"M-Tel" обяви, че в конкурса за приложения за Android M-Tel Application Factory са били подадени 68 уникални предложения. Шест от тях са на отбори, 11 на фирми, а останалите - на индивидуални участници. Разработките са достъпни безплатно в Android Market и могат да бъдат разпознати по това, че са с логото на "М-Тел" и са на български език. M-Tel Application Factory стартира на 3 май и ще приключи на 30 юни с публично представяне на най-добрите предложения и церемония по награждаването. Наградният фонд е на обща стойност 30 000 лева.

До изтичането на крайния срок за подаване на идеи (00:00 часа на 20 юни) са се регистрирали над 110 български разработчици. 70% от участниците са от София, следвани от други два големи български града - Пловдив и Бургас. Най-младият разработчик е на 18 години. На най-голям интерес сред българските разработчици се радват приложенията, посветени на информация за градския и въздушния транспорт, пътната обстановка и паркирането в синя зона, както и пътеводителите на забележителностите в България. Всички приложения са достъпни безплатно в Android Market за всички потребители с телефон с Android независимо на кой мобилен оператор са клиенти.

Първият за България конкурс за приложения, предназначени за платформата Android, е с ексклузивното партньорство на HTC. Изпратените приложения можете да разгледате и през мобилен браузър през сайта AndroLib.com с търсене на някоя от ключовите думи M-Tel, Mobiltel, HTC, Bulgaria, BG, Application Factory и Contest. Например: http://www.androlib.com/r.aspx?r=Mobiltel