Подробности за фотографския модул за Moto Z на Hasselblad

Преди представянето на серията от модулни телефони Moto Z се появи информация, че компанията е подготвила и фотографска добавка, която е създадена в партньорство със специалистите на Hasselblad. Устройството така и не попадна в първата серия от допълнителни модули за Moto Z, но не е изключено да го видим на 31 август по време на пресконференцията на Lenovo преди началото на изложението IFA.  Докато чакаме събитието на Lenovo от сайта TechDroider, ни осигуряват повече детайли за интересния аксесоар.

Препоръчани оферти

Според информацията устройството на Hasselblad ще предложи 10х оптично приближение, ксенонова светкавица и бутони за контрол на приближението и за активиране на затвора. Ще има и специален бутон за включване, така че добавката до голяма степен ще функционира като цифров фотоапарат. Засега не е ясно дали устройството ще разполага със собствен сензор, но не е изключено това да е така предвид позицията на обектива. Няма да се изненадаме и ако се окаже, че в джаджата има допълнителна батерия.

Източник: TechDroider

  • Ето това вече са смислени модули за телефон, не като жалките опити на LG. Закчаш си модула и превръщаш телефона във фотоапарат. Можеш да закачиш стерео говорители, пикопроектор и не знам си още какви модули имат.
    board
  • Имаш хиляди тънки телефони. Не може ли поне един да излезе с качествена оптика и добър сензор?
    muamamu1