Американците знаят малко за своите телефони

Американците знаят малко за своите телефони

Проучване на американската платформа за препродажба на джаджи втора ръка Decluttr показва, че половината от респондентите не могат да разпознаят телефона си, когато го видят на снимка сред други модели на същия производител. Това не са успели да направят половината от потребителите с iPhone, но от друга страна 71.32% от потребителите с Galaxy S9+ са го посочили с точност. Най-трудни за идентифициране били iPhone 7 и iPhone XR с по 44%. Проучването е извършено сред 2000 човека в САЩ на възраст над 18 години и притежаващи смартфон.

Друго интересно откритие, е че около една трета (31%) от включилите се в допитването заявяват, че притежават устройство с 5G възможности. По това време обаче в страната почти не са били достъпни такива модели. Озадачаващ е и фактът, че от тези потребители 62% твърдят, че благодарение на 5G мрежата, усещат подобрения в мобилната си услуга. Около 40% от ползващите Galaxy S7, S8 и S9 не са били наясно, че устройствата поддържат безжично зареждане, а едва 14% от притежателите на iPhone XR, XS и X са знаели, че телефоните имат NFC възможности. Малко над половината от собствениците на iPhone XS, XS Max и X са посочили, че те са водоустойчиви.

По-голямата част от анкетираните споделят, че са закупили ново устройство през изминалите 12 месеца. 31% от тях са направили това заради повреда на стария им апарат, а 25% са сменили телефона си понеже са искали по-висока производителност. На фона на това едва 6% по потребителите притежават обновен (refurbished) модел, но почти половината от респондентите биха закупили такъв, стига да са сигурни в гаранционното покритие.

Източник: Decluttr

Оферти на деня