Потребителите искат тънки телефони, а не големи батерии, твърди HTC

Потребителите искат тънки телефони, а не големи батерии, твърди HTC
Времето за автономна работа с едно зареждане на съвременните телефони е един от параметрите, които сякаш изостават от развитието на останалите им възможности. С идването на бързите многоядрени процесори и големите екрани, задачата на батериите стана много по-важна, но за съжаление те не се справят много добре с нея. Особено след като на дневен ред отново е тенденцията за създаване на все по-тънки устройства, което затруднява добавянето на батерии с по-голям капацитет, макар че има изключения. И докато някои компании работят в посока подобряване времето на автономност, други имат различно мнение.

The Verge пише, че на скорошно събитие вицепрезидентът на продуктовата стратегия на HTC Бьорн Килбърн е споделил за проведено през миналата година потребителско проучване, което е трябвало да определи дали хората харесват тънки телефони, или са готови да направят компромис с това за сметка на батерията. Оказва се, че потребителите масово са избрали тънкия корпус и тогава компанията е решила да спре работата по добавянето на батерии с капацитет 3000 mAh и по-голям в телефоните й. Според Килбърн работата на компанията е насочена в друга посока като оптимизиране на енергопотреблението и избирането на нови технологии за изработване на батериите, но в последното няма кой знае какви подобрения напоследък. Все пак моделът One X има по-голяма батерия от предшествениците си и по-тънък корпус.

Интересно мнение, особено като имаме предвид наличните на пазара примери. Да вземем Motorola, чийто ултратънък (7,1 мм) RAZR с неособено впечатляващ живот на батерията беше последван от малко по-дебелия (9 мм) RAZR Maxx, който осигури батерия с впечатляващия капацитет от 3300 mAh.

http://www.theverge.com/2012/4/19/2960922/htc-customers-prefer-thin-phones-to-better-battery-life

 • [Quote]Ами аз не съм убеден,че и мнозинството иска това,но явно е маркетингов трик да оправдаят изоставането си в този аспект. Винаги съм се чудил как мнозинството от хората се възползват от възможностите на телефоните си,като повечето телефони с реална употреба като мултифункциаонално устройство не успяват да устискат и 1 ден без презареждане.Еми за мен не е нормално и докато не се появи решение на проблема съм го решил кардинално- Нокиа 1112,а за другите неща си имам устройства,които гарантират автономност на работа,която напълно ме удовлетворява.[/Quote] Абсолютно ! При интензивен трафик на email-и, обаждания, GPS навигация за колата и подобни ежедневни дейности, е необходимо постоянно зареждане ! Какво остава да пуснеш hot spot от телефона - за 2 часа е заминала батерията... така че този модел на Моторола ще се радва на огромен успех, единствено ме дразни, че са премахнали 4G-то
  SwollenMembers
 • Между другото официалния Froyo ъпдейт на Milestone, който Моторола пусна навремето има един съществен дефект - при повечко приложения тъча изпада в транс. Налагало ми се е да отварям QWERTY-то, за да набера номер, който не ми е в контактите. Хардуерната клавиатура винаги трябва да остане като възможен плюс в някои модели.
  Sage
 • И още един ултра комерсиален и обезличаващ ги ход: http://www.гсмarena.com/newscomm-4128.php (no)(no)
  mkpetrov
 • Харесвам HTC, ползвам техен телефон и съм предоволен, но не ми допада политиката им напоследък. След като се отказаха да предлагат Beat слушалките в окомплектовката на смартфоните си, опитвайки ни да ни убедят, че нямаме нужда от тях и почти всеки потребител би си закупил различни от стоковите, сега ни сервират това. Сигурно не са малко хората, които биха предпочели телефоните на тайванците пред тези на конкуренцията при равни условия, само зарази слушалките на Dre & Co. Сега посягат на батериите (не че досега са се славили с "големи" акумулатори) за сметка на дебелината на телефона (така като е тръгнала тенденцията смартовете ще заприличат на джобни калкулатори). Съгласен съм, че трябва да се развият технологиите по отношение на батериите (ахилесовата пета на всички смарт-ве), но на този етап може да се пожертва някой друг mm повече.
  sirgeorge
 • Да им го втъкна на хтц :)
  Parmenion
 • [Quote]Потребителите искат и двете, за да сме точни.[/Quote]Мда, и вече има модел който дава и двете, но HTC просто се правят на 2,5.
  Sage
 • И при сегашната технология в повечето случаи пак може. До 1 см поне си е напълно норммално и в никакъв случай не може да се говори, че е дебел или неудобен.
  mkpetrov
 • Работата е там, че трябва да бъде измислена по-добра технология от литиево-йонната. Трябва ни по-голяма energy-density, тоест батерии с по-малък размер да имат по-голям капацитет. Иначе аз нямам нищо против дебеличките телефони, моят е 15 mm.
  fashion_m
 • Освен че искаме тънки телефони и батериите да държат по седмица, искаме и да не са като керимиди :D че да не можеш да си го прибереш в джоба. ;)
  assen_l_s
 • http://blog.джиесемарена.com/htc-survey-says-customers-prefer-thin-phones-over-better-battery-life/ Ето още коментари по темата:) edit: Опа, забравих, че има филтър.:)
  mkpetrov
 • Абсолютно, един смартфон трябва да издържа ден при каквото и да е ползване - мисля, че технологиите вече са достатъчно напреднали, за да е възножно това, просто изкуствено и напълно ненужно се орязват.
  mkpetrov
 • Ами аз не съм убеден,че и мнозинството иска това,но явно е маркетингов трик да оправдаят изоставането си в този аспект. Винаги съм се чудил как мнозинството от хората се възползват от възможностите на телефоните си,като повечето телефони с реална употреба като мултифункциаонално устройство не успяват да устискат и 1 ден без презареждане.Еми за мен не е нормално и докато не се появи решение на проблема съм го решил кардинално- Нокиа 1112,а за другите неща си имам устройства,които гарантират автономност на работа,която напълно ме удовлетворява.
  Spiderman_ot_selo
 • Потребителите искат и двете, за да сме точни.
  keyone
 • Явно не са чели коментарите в gsmарена, примерно... Много малоумна политика - щом мнозинството иска да е еди как си, значи ще е само така, и за останалите няма да има и един модел. Интересно потребителите и телефони без SD ли искат, понеже не мисля, че слотът оказва влияние на дебелината.
  mkpetrov