Google може да последва затворения модел на Apple и направи свои устройства

Google може да последва затворения модел на Apple и направи свои устройства
От Google на няколко пъти ни увериха, че придобиването на Motorola Mobility от тяхна страна не означава, че компанията ще спре да работи с други компании за развитието на серията си продукти с Android Nexus. В същото време обаче не липсват и слухове, че хардуерният бизнес на Motorola вече не е без значение за Google, въпреки че първоначалната причина за покупката са патентите на компанията. Макар информацията, че Google иска да създаде затворен цикъл на разработка подобен на този, който използва Apple, и да проектира сама софтуера и хардуера на устройствата си, да не е потвърдена, Business Insider имат източници, които твърдят, че това е истина.

Според тях първоначалните намерения на Google не са били такива, но с течение на времето от компанията са стигнали до извода, че моделът, който Apple използва, има доста предимства. Съвсем очаквано, от HTC и Samsung не посрещат новината положително. Business Insider пишат, че представители на компаниите вече са се срещали с Google, за да обсъждат ситуацията с Motorola Mobility, и всеки разговор е завършвал с разочарование и гняв за страните. Има дори вероятност компаниите - партньори на Google, да се обединят в името на една кауза и да настояват гигантът да продаде бизнеса с телефони на Motorola. Нещо подобно се е случило и преди, когато големи кабелни оператори са принудили Google да продаде бизнеса със сеттоп устройства на Motorola, защото са се опасявали от намеренията на Google да наложи Google TV на всяка цена. Предстои, разбира се, да разберем каква част от тази информация наистина е вярна.

http://www.businessinsider.com/the-truth-about-what-google-wants-to-do-with-motorola-attack-the-iphone-2012-4

Препоръчани оферти

 • Не мисля ,че ще го направят тъй като те печелят от маркета и интегрираните гугъл услуги, а отрязването на другите производители означава единствено по-малко потребители и по-силна конкуренция.
  ivyanev
 • [Quote] хората си имат bada[/Quote](woo)(woo)(woo):D:D:D:D:D По точно бЕда:D
  rado243
 • голяма работа , хората си имат bada !
  Stoicho_M4al
 • Не може новината да е истина. Толкова хора са с андроид, защото мразят политиката на епъл. Ако гугъл стане като тях, ще се появи друга ос с отворен код. А ако трябва да се избира между системи със затворен код, едва ли някой ще избере андроид пред иОС.
  makeno
 • Да, защото тук е пълно с хора, които се възпозлват от отворения код.
  keyone