Потвърдиха името и характеристиките на Samsung Galaxy Note7

Потвърдиха името и характеристиките на Samsung Galaxy Note7

През последните седмици от много източници дойде информацията, че Samsung се кани да прескочи една цифра в серията Galaxy Note и така следващото издание ще се казва направо Galaxy Note7. Поредното потвърждение на това идва от Ивън Блас (@evelaks) в Twitter, така че тази година името на фаблета най-сетне ще се изравни с това на серията Galaxy S, което би трябвало да позволи нa Samsung да оптимизира маркетинговата си стратегия. Блас потвърди и редица от техническите характеристики на телефона, за които вече се заговори онлайн.

Според него устройството отново ще използва 5,7" Super AMOLED дисплей с QHD резолюция и ще предложи 64GB вградена памет, която ще може да се разшири чрез microSD карта. Смартфонът ще е с водоустойчив корпус (IP68), ще е наличен в три цвята (черен, сребрист и син) и ще има две камери с резолюция 12MP (като тази в Galaxy S7) и 5MP. Очакваме още и скенер за пръстови отпечатъци, а освен това се говори, че фаблета ще има USB-C порт и ще бъде комбиниран с нова версия на очилата Gear VR. Предполага се, че представянето на телефона ще е в началото на август.

 • Моля! ЗА Samsung Galaxy Note7. Иначе си отворете друга тема!
  geleto_
 • The Shard се снима чудесно с Lumia 1020, дори и нощно време. Просто разликата в големината на сензора също има голяма роля. Жълтурките и подобни сапунерки(говоря за телефони) трудно ще го постигнат.
  strikercho
 • Не е точно така. Това е на 1/20 или 1/15 и ISO 800. Пробвай с G4 при същата светлина, същите настройки и сподели резултат. Интересно ми е какво ще стане, макар и да се съмнявам на ISO 800 да снима много чисто. Какво ли остава за ISO 409,600, което дава сравнително приемливи резултати при A7s, например.
  muamamu1
 • Под една секунда и с DSLR няма големи възможности в тъмницата...
  Вито
 • Много неадекватно мнение, макар и напълно вярно. Както казах, говоря за затвор под 1 секунда, където се изисква високо ISO. На Нова Година на площата ще си изкараш статива и ще лепнеш снимка с 30 секунди затвор ли? Не е удобно винаги, не забравяй.
  muamamu1
 • Вече повечето камерафони са няколко секунди затвор. Г4 от миналата година е с 30 сек., S7 е с 10, за съжаление HTC 10 има едва 2 секунди, zte axon 7 видях, че е с над 20 секунди. При 15/8 секунди затвор с Г4 правя нощна снимка с отлично качество без шум... Относно знамето, ако беше намалил исото до край вероятно щеше да стане.
  Вито
 • Благодаря ти, ecstasy80, но намерих една невероятна екшън камерка на Olympus с размер на ключ (в пъти по-добра от GoPro Hero + стерео микрофон с отлично качество), която няма нужда даже от кейс и няма проблеми със солената вода. За следващите години напълно ще ми покрие всестранните нужди, пък ще продължа да си чакам "перфектния" телефон, може пък до края на годината да го видя...
  MEnergy
 • Първо, едва ли ще видиш наистина качествени и малки лещи. Второ, нощни снимки (под секунда затвор) едва ли скоро ще си повишат качеството. Единственият път на всеки производител е софтуерно да мъчиш камерата, ама я скрият шума, я се покажат още 10 проблема. Трябва си голям, хубав сензор за нощни снимки.
  muamamu1
 • Колега, аз използвам ето това: http://www.sony.bg/electronics/kiber-shot-kompaktni-fotoaparati/dsc-hx60-hx60v#pdp_slideshow_default Не е голям, не е тежък, вземаш си една малка чантичка и си готов. Поне докато не излезе "телефона ти мечта".
  ecstasy80
 • Колеги, качество от DSLR няма как да бъде измъкнато от мобилен телефон, не и на този етап. Искате телефона да Ви е малък, да не е тежък, да има много неща (All in one) и т.н. Крайно време е да се събудите и да разберете, че в 150 грама няма как да вмъкнете всичко това.
  ecstasy80
 • То ясно, че говорим за телефони само, но винаги съм си мечтал за малък all-in-one апарат, с който мога да правя всичко, вкл. с камерата, без да се нуждая от професионален апарат - тежък, лещи, размер. Конкретният случай, който ми напомни колко ограничени са още камерите на телефоните, беше the Shard в Лондон на Нова Година, върхът на който си сменяше цветовете (червено, зелено, синьо...), аз бях сравнително близо, но камерата на моя Ноут го виждаше просто като бяло петно с променяща се светлина, на всички режими, ръчен фокус и т.н. Определено 7-цата ще е добър телефон, но в момента се радвам на сменяема батерия и сходни общи характеристики, които за съжаление новият модел няма да ми предложи. Не става само с процесор и още повече RAM всеки път, Самсунг така и не достигнаха до този извод и вече започват да дават фира. И аз не съм чувал за V10 II, но се надявам...
  MEnergy
 • Говори се за една с технологията Dual Pixel за бърз автофокус - същото предлага и Galaxy S7.
  chilko
 • Това не го разбрах много. И сега с Г4 мога да фокусирам върху светещ дисплей на тъмно. При всички случаи note 7 няма да е лош телефон. Не разбрах само ще има две 12МП камери отзад, или една отпред и една отзад?
  Вито
 • С твоите изисквания - купи си DSLR, какво ще чакаш да могат телефоните да фокусират върху светещ дисплей на тъмно, а и каква е целта.... да спионираш...?!?
  viiipeer
 • Мен ме дразнят само извитите краища на дисплея. Дано има и стандартна версия.
  СтенлиРойс
 • Очаквах нещо повече от камерата, но ще си е като на S7, не че тя е лоша всъщност. До сега не съм чул официално, че ще има наследник на V10...
  Вито