Появиха се първи рендъри на Huawei P30 и P30 Pro

Германският сайт WinFuture успя да се сдобие с официалните рендъри на Huawei P30 и P30 Pro, които ще бъдат официално представени на 26 март в Париж. Както обикновено, P30 Pro ще е топ моделът, който ще предложи най-интересните възможности. Директорът на мобилното подразделение на Huawei Ричард Ю вече разкри, че специално за него е предвиден и вариант с 5G. Според информацията на WinFuture показаните на рендърите смартфони са без поддръжка на мрежи от пето поколение.

Аксесоари за:

В центъра на вниманието естествено е камерата на P30 Pro, която ще е четворна. Според журналиста Роланд Куанд тя ще предлага 10-кратно оптично увеличение, което пък ще позволи на Huawei да изпреварят Oppo с пускането на тази технология. За момента поне не е ясно дали в P30 Pro ще се използва същият подход с перископ, или е намерен друг вариант за постигането на голямото приближение. Интересно е, че надписите до камерата подсказват за приближение 7.8х.

На рендърите също така се вижда, че блендите на отделните лещи ще варират от F/1.6 до F/3.4. Извън това е предвиден лазерен автофокус и четворна LED светкавица. Флагманът ще бъде оборудван и с Time of Flight модул като този в Honor View20. Стандартното издание на P30 ще е с тройна камера, която вероятно ще е сходна с тази на Mate 20 Pro, като при нея блендите ще са между F/1.8 и F/2.4. И двата смартфона ще предложат познатия дизайн със стъклен заден панел с цветови ефекти, а от снимките е видно наличието на капковиден прорез на дисплея. Наскоро видяхме снимки, за които се твърдеше, че показват P30 Pro, но оформлението на камерата в тях се различава от новите рендъри.

Източник: WinFuture