Появиха се спецификации на Sony Xperia XZ2 и Xperia XZ2 Compact

Появиха се спецификации на Sony Xperia XZ2 и Xperia XZ2 Compact

Следващата седмица Sony официално ще представи новите флагмани Xperia XZ2 и Xperia XZ2 Compact. Много е вероятно те да предлагат променен дизайн с извивка на гърба, а междувременно в интернет се появиха и повече детайли за  техническите параметри на двете устройства. Според информация на най-големия скандинавски блог за Android Swedroid.se и двата телефона ще предлагат HDR сертифицирани дисплеи със съотношение 18:9, няма да имат 3,5 мм жак за слушалки, а сензорът за отпечатъци е преместен на задния панел на устройствата.

Защо 5G мрежата на А1 стана 5G ULTRA

Защо 5G мрежата на А1 стана 5G ULTRA

Sony Xperia XZ2 ще е оборудван с 5,8-инчов дисплей, който ще е покрит със закалено стъкло Gorilla Glass 5. Процесорът пък ще е Snapdragon 845. Освен това телефонът ще има 4 GB оперативна памет и 64 GB памет за приложения. Споменава се и за специална музикална функция, която трябвало да използва системата за вибрация, но за момента все още не са известни детайли за нея, така че най-вероятно ще трябва да почакаме до пресконференцията в Барселона.

Sony Xperia XZ2 Compact ще предлага същия хардуер, но с по-малък 5-инчов дисплей с FHD+ резолюция, който също ще е покрит с Gorilla Glass 5. Тук важното е, че въпреки по-големия дисплей ще бъдат запазени размерите на предходния модел Compact. Според Swedroid.se стартовата цена на Xperia XZ2 в Швеция ще е 7990 крони, което се равнява на 799 евро, а компактният модел ще се продава за 5990 крони, което е 599 евро. Пазарната премиера пък е насрочена за 6 март.

Източник: Xperia blog