Обявиха първия скутер с Android

Обявиха първия скутер с Android

Френската компания Archos, която принципно произвежда бюджетни смартфони и таблети, обяви интересен умен скутер с Android. Той ще се продава на цена от 499,99 евро под името Citee Connect и ще е наличен от лятото. За тази сума ще получите скутер с 8,5-инчови колела, 250W мотор и 36W батерия, която според Archos ще ви осигури пробег от 25 км в градски условия. Интересното е, че при всяко използване на спирачките батерията се дозарежда. Citee Connect е изработен от алуминий и тежи под 12 кг, а максималното тегло на управляващия го може да е 100 кг.

Скутерът може да развие скорост от 22 – 25 км в час, а най-интересната му особеност е операционната система. Archos са оборудвали продукта си със сензорен дисплей, а машината използва операционна система Android 8.0 Oreo. Спецификациите на умната част включват още четириядрен процесор, 1GB оперативна памет и 8GB памет за приложения. Системата може да ви показва актуалната скорост, изминато разстояние и оставащия заряд на батерията. Наличният 3G модул пък позволява използването на Google Maps за навигация.

Източник: Archos

 • Вероятно :D Все пак се застраховат, в инструкциите пише че "изминатата дистанция зависи от..." и изреждат куп "зависимости".Този по принцип го дават 15 км ама това трябва да е в идеални условия (никакъв наклон и някое дете отгоре). Малко встрани... от 2 дена съм "шофьор" и вече мразя пешеходците ;):D
  AVKansazov
 • Ехе тия 25 км с бобено зрънце като товар по нанадолнище ли го смятат?
  tzincbg
 • Общо.Вярно че батерията още се разработва, 70 + 5-10 кг(багаж и дрехи) съм, на 2 места изкачвам по-голям наклон и малко заобикалям че булевард Руски още е в ремонт на места но не очаквам да има голямо подобрение. Тия скутери гледам че масово се продават предимно с 4 амперови батерии, рядко има по-големи предимно във по-високият клас.
  AVKansazov
 • 6 kм в едната посока ли?
  tzincbg
 • От 2 дни съм с това нещо.Няма някакви екстри и батерията му изкарва колкото да отида и да се прибера от работата(6км с бутане на места защото няма амортисьори и върви хубаво само на много равни участъци) но е компактно, леко(9кг) и с промоцията излезе едно от най-евтините които се намират по магазините - 400.По-скоро го взех за тестове колкото изкара и ще следя развитието на този клас.Трябваше ми нещо малко и лесно за разнасяне, Сегуеят и Шаомито са грамадни и тежки в сравнение с него.
  AVKansazov